»

31 Disember 2011

last entry

hewhew , entri ni adalah entri yang last .
why syada ? last untuk tahun ni jelah =.=
tapi an taun depan maybe aku kurang update blog.
aku nak gadoh dengan spm . ohooo
eh tak tak , aku budah baik . menyampah kan baca ? buat buat tak nampak la yer .


aku nak tunaikan janji neh . tu lahh pandai berjanji .
cikgu aku cakap lau tak tunaikan kita ni tergolong dalam ciri2 orang munafik .
takut tak ? so , nasihat dekat sini tak payah nak gatai berjanji . muahaha :D
entri ni dah terpendam lama dalam lubuk hati aku .
disebabkan aku tidak sihat . ceihh -,- hari ni baru update .
dah dah jangan membebel ..


hari khamis : 29 disember

kejadian ni berlaku pada tarikh diatas .dimana hari terakhir study group .
no , i mean terakhir untuk tahun 2011 .
lau tak silap aku laa , study group yang ni adalah yang kelima .
aduhaii , rajin an aku buat study group .
memandangkan hari tu hari yang last .
kerja kita orang adalah kopi dan pasta ( nama saintifik : copy and paste )
 yumyum .. sedapp bhai ~

tapi an , asal eh aku tak siap jugak . hewhew
nak tau ? sebab nyaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




haaa , nampak ! aku jalan2 pusing kampung aida .
jauh giler aku pegi ..round satu kampung .. dasar muka tak malu . pheww ~
jalan kaki nye punn .


eh eh sape budak yang pendek tuh ? harhar




lepas tu aku pergi rumah ainul , dah sebulan tak betemu mata dengan dia .
 cewahhh , ayat jiwang :))
yang paling best masa balik rumah aida aku dapat main hujan . xD
tutt tutt aku nampak . OMG , ayah akuuuu
tu la kau tak ingat nak balik rumah . . aku bukan ape pusing kampung .
aku teman kawan aku jual kek . wehaaa , buat kerja amal .
nasib baik tak kena marah .. saya sayang papa saya <3 
jeles tak ? jeles tak ?
haha , semua orang pom sayang  dekat parents dorang . ape la kau >.<


okay , okay . entri ni dah expired date . last entri 2011 . 2012 dah tak boleh baca
macam roti jugak . boleh berkulattt . 
banyak lha kau mengarut .
errr , aku cau dulu .


assalamualaikum . tak jawab dosa , lau jawab saya sayang awak . love u 
sempat lagi mengedik >.<
Baibai

29 Disember 2011

Auchh ! ombak besar

hai you alls . giler gedik =,=
penat meyh , buat study group tadi . citer ni nanti aku update later . ohoooo
tadi an , aku terpotong jari . ouchhh . pedihhh bhai ~
nasib baik tangan kiri , lau kanan tak menulis sebulan eden . xD !
yang aku sebok duk bagi tau macam lah ade orang kesah an ? 

satu lagi aku nak bagi tau 
open house untuk esok tak jadi . wehaaaaa !
cousin aku demam teruk . nak melawat eh .. caringgg nyer syada >.<

okeh , okeh . lupakan yang tadi tuu .

eh awak ! kitew kan dah download citer ombak rindu . ade aku kesahh ? haha
untung aku blogwalking hari ni . aku tersempak dengan blog mamat mana ntah .
dia bagi link download citer tu . tapi aku search dekat youtube takde pulak .
sengaja nak bagi laptop aku sloww . pheww ~







lagi sejam nak siap .. pagi tadi dah download tapi cancel .
dua kali download . haiyaaaa 
nak tengok free punya pasal .
orang lain dah berkurun tengok . kat sini takde pawagam la weii
sabor jelaaa :)
takpe takpe , aku buat pawagam sendiri dekat rumah . ahaaaa
nasib baik ade kemudahan pendrive dekat tv . 
okay lahh . tangan aku tengah manja ni  . sakitt . dushhh


 Baibai

26 Disember 2011

jodoh kita di FB

walewahhh ! tajuk entri kali ni macam nak mintak penampar kan .. chill out babe
saje jew nak buat tajuk HOT .. perasan giler kau syada .. oke ! fullstop .

hari ni an , aku ade dating ngan budak pahang . weeehaa
jeles tak ? jeles tak ?
yup . emang kita kenal dekat FB . ohoo , 
teringat dekat lagu cinta muka buku >,<
nak tau camne kita orang kenal . macam lah ade orang nak tau
takpe takpe , aku nak bagi tau jugakk . 
mula2 cam gini " dia add aku . lepas tu lepas tu ?
 aku approve je lah" ituu aje .
dah nama pom fb , lau kite tak add orang . 
ade pulak orang add kita . belagak famous =.= 

so hari nie , dia datang kelantan .. ajak aku hangout . ohooo 
nak tolak tak sampai hati .. susah jadi budak baik nieh . hikhik
janji pukul 10 . aku pergi 10.40 .. 
alaa , lewat brape saat nye pun ..

ni la jodoh aku tuu
.
.
.
.
.
.
1
.
.
2
.
.
3
.
.
tadaaaa

hensem tak ? haha .. girl laa korang . not boy . mane ade boy yang sudi keluar ngan aku an . sedih wey ayat kau :|


ni la dia Atikah . eh eh add la dia dekat fb . ni ha  FB comel
awak awak ! kita orang sama muda lah . taun depan nak berperang dengan spm .
baru kenal berapa saat , aku dah rapat ngan ika . ahaa , siap bergambar agi .. yeay ! saya friendly ..




mata aku sepet >.<

ronda punya ronda  ..aku terrbeli brooches bentuk love dan topi , beg , coklat .. omg ! aku obeses dekat bentuk love . ape kes kawan ? hajat nak beli baju angry bird . besar la wei .. nak cari takde masa dah . 2 jam jew aku lepak ngan dia . dia nak balik dekat pahang dahh .. wuwuwu

baibai ikaaaa . terima kasih daun keladi , kalau ade jodoh kita jumpa lagi <3
selamat jalan kawan ..



nak tau ape tu jodoh dekat FB . jom dengar lagu ni . compen paham.. haha .



nota kuku : sape nak hangout dengan aku . komen dekat bawah . HAHA !

25 Disember 2011

wahai mata -.-



sejak holiday ni kan .. aku slalu tidur lewat . ahaks
ape kes ni kawan ? kau terlebih minum kopi ke ..
no no no , aku tak suka minum kopi . fakta bukan auta . okeyh !
maybe kau ade penyakit insomnia kot .. penyakit ape benda ntah ..
aku tahu pom sebab ada orang yang bagi tahu . wahh , aku dapat info baru ..
disebabkan aku ni slow sikit .. google jadik mangsa aku
padan muka kau cik google . hoho >.<

cik google cakap dekat aku , yang insomnia ni
Insomnia is trouble falling asleep or staying asleep through the night.
haa , dalam Bi tuu . high class betul cik google nih . main2 speaking pulak dengan aku . xD
korang translate sendiri jew eh . aku malas :)
tapi mengarut jew kan lau aku ade penyakit nieh .. masa skola aku tidur awal pulak
maybe penyakit ni serang orang time2 holiday kot . haha 
weiwei , saya sihat lah ! hoho
yang sure untuk orang yang suka tidur lewat .. not me not me

can't sleep at night
can't get up in the morning 

harhar , korang nampak ? eh jom lah tidur ... Baibai 



nota tangan : harap2 lepas aku tulis entry nih , aku dapat tidur awal  .. winkwink >.<

23 Disember 2011

SuPeR HoT GIVEAWAY BY AZFARAH AND KATIE


rajin rajin kan diri klik banner eh ... jum jum join :)

tag :  awak

21 Disember 2011

My First Giveaway By Aimi




hai korang ! jom join GA by Aimi neh .. 
syada dah join .. harap ade tuah .. HOHO >.<
jangan malu malu jangan segan segan .. nak join jugak .. 
gerakan anak panah tikus tuh pastu klik eh ..
kat banner tu dah nampak an due date GA nieh ? 
ape tunggu lagi .. jom lahh . ahaaaa

tag : sayam , awak , yunie

20 Disember 2011

sanah helwa

20.12.12 
guess what ?
macam comel jew  kan tarikh tu . xD !

that 's my birthday . jyeah

HAPPY  BIRTHDAY  TO  ME 
fulamak . sendiri  wish






eh eh , birthday  yg  ke berape tu hah ?
terasa diri ku tua . oh noooo
alahh , baru 16 tahun nye  pun ..

yeppii .. aku dah boleh amik lesen ..
ambik tahun depan  jelah . takde masa dah . ohoo
tahun  2011 nak habis .. aku baru nak  cukup umur . ahaks
ni yang special orang yang di lahirkan  pada bulan 12 .
thanks to mama tersayang <3

birthday ni aku tak sambut ..macam yang lepas2
tapi kot kot lah ..maybe hujung bulan ni
aku buat jamuan keluarga ..omg  !  bukan aku . tapi rancangan mama..
 dia nak buat open house  ...macam lah aku ni rajin sangat >.<
planning buat hari jumaat ni . tapi  .. cancel !
why syada why  ? salah sorang family aku  xleh nak join
terpaksa postpone hujung bulan nih . pape pom
aku tak  mengharap  sangat   ... tak jadik  pom takpe
biarkannn.  wuwuwuwu


cintaku (nama kedai)  bagi  3  batang  jew  lilin  .. kedekut  >.<


kepada awak ,  mereka ,  dia , kamu  ,  kawan2 tersayang .  thanks a  lot wish aku punya birthday ..  tak lupa  kepada pakcik  sour -.-'  panjang  benor  wish   dia  dan   makcik  skali ..
HIHI, terharuuu  nya  aku
yang aku  tak  kenal  pom  ade antar text  personally wish birthday . 
thanks eh  awak-awak sekalian . nak tau  sape  ?
jangan duk busy body hal orang  lah . haha


sayang kamu semua ketat ketat . bye guys



nota tangan : Allhamdullilah  umur  saya  masih  panjang  . may  Allah  bless  me :)

19 Disember 2011

Mega Giveaway By Cik Bunny




yepppi ! saya join GA lagi .. ohoho mekasih dekat  yunie sayam sebab sudi tag .
nanti lau ade GA lagi jangan lupa tag kitew okay >.< dasar muka tak malu . wuwuwu
eh korang , jom la join sekali . join reramai baru lah gempak .. 
lau nak join .. halakan cursor korang dekat banner tu eh ..
n then klik ...

satu lagi jangan lupa dekat tukang sponsor yang baik hati neh . jangan lupa like and follow





    due date : 31 Januari 2012 ..wanna join ? cepat cepat . ohooo

    18 Disember 2011

    aku bukan tomboy

    hai guys !
    tajuk entri ni macam gempak kan ..
    btw , ni bukan pasal aku . aku nak citer pasal movie nih
    sebab aku normal .. yups .. normal . haha
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .



    citer ni dah lama keluar dekat pawagam kan ... oho 
    nak free punya pasal aku download jew cite ni .
    lau beli DVD tak ke buang duit ? ahaks , tak support langsung ..
    lepas download masuk jew dalam pendrive terus tengok dekat tv ..
    bagus punya idea . tak nak try ke ?

    aku pom tak tau best ke tak citer ni .. tapi ramai yg cakap citer ni tak best .. 
    pape pom aku dah siap download .. takan nak delete balik .. rugii bahh
    layan..

    baibai korang :)

    nota tangan : bila lah agaknya ombak rindu versi download FREE nak keluar ni eh >.<

    16 Disember 2011

    My 1st GA : Ole Ole Dari Bandung



    saya join lagi , dah obses dekat GA contest kot
    tu aku punya pasal lha ..hoho
    join sekadar mencuba nasib . peace >.<
    nak join jugak ? klik saya

    budak bertuah di tag : comel dan cute

    rinduu miss rinduu

    hye readers  , blog walking , stalkers !
    acting like ramai yang follow aku . ahaks :)
    eh eh , lupakan jew ye pasal tadi .

    lepas saya dengar lagu raya , fikiran saya melayan dekat zaman dahulu kala
    dengar lagu raya pom aku boleh jiwang -.- '
    so , hari nieh saya ade seuatu nak sharing dengan korang .
    sebab saya teringat ade orang cakap " sharing is caring "
    caring sangat la aku ni . pheww
    saya nak sharing tentang kisah silam saya . bukan bitter memories
    but it is a sweet n sour experiences macam coklat masam manis .
    ahaa , macam mengarut jew kan

    citer pasal coklat ni kan . aku teringat dekat coklat pada masa dahulu . HOHO
    kenagan manis ni , tak boleh nak repeat .






    dulu aku suka makan benda ni .. harga murah jew . . tapi sekarang mana nak cari ?
    now orang dah tak makan .. cadbury jadi pilihan ..
    peredaran zaman la katakan . ikut style >.<


    owh baru aku teringat dulu aku suka main benda nieh ..
    sengaja main benda ni dekat luar rumah .
    ape lagi nak show off la tu . .
    budak2 memang suka belagak kan . fakta aku buat sendiri . hoho


    main game snake dalam ni . game paling best buat masa tu KOT
    (aku letak kot sebab aku tak yakin).. dulu takde lagi psp .. 
    sekarang jarang nak tengok budak2 main benda nieh .
    budak umur 5 tahun pom dah ade psp sendiri .
    sebenarnya aku jeles .terselah perangai buruk aku >.<




    yess ! ni aku suka main . sanggup berhabisan beringgit ringgit untuk beli benda nieh . patung kertas . sekarang dah barbie doll . dekat supermarket blambak kan ?
    hey gegurl .. you pom suka main kan .. okay okay i keep your secret ..
    wait2 sekarang aku tak main dah benda  . ape kejadah aku nak main benda ni
    lebih baik aku layan facebook . ade faedah jugak kan ..tak sedar yang diri dah tua :)


    semua sudah berubah . yelah nak menjana transformasi .
    daripada makanan , mainan , cara sehingga hati budi manusia . result , CHANGES
    now orang kenal  TUTTI FRUTTI .. berbelit lidah aku nak sebut .. errrr
    aku tak penah lagi jejak dekat situ .. mana eh location dekat kelantan ni ? teringin nak pegii ~
    sape tahu location dekat kelantan komen jew kat bawah nih . nanti aku belanja .

    aku stop dulu sebab gambar dah habis . otak aku pom dah kering nak korek idea . baibai


    nota kaki : zaman budak budak zaman yg tak boleh di lupakan . peacee <3



    15 Disember 2011

    contest blog paling OHseemm by Fatimah azzarah





    saje nak mencuba nasib . hoho >.< 
    first time join 
    mana tau ade tuah nak menang .
    nak join klik sini

     saya tag : awak dan kamu

    13 Disember 2011

    takde kerja cari pasal .

    haihai ..
    tadi sambil2 blog walking tangan aku ni gatal nak edit blog
    orang kate orang perempuan obses warna pink macam cartoon pink panther tu
    lalala ~ aku tak suka tengok cartoon . tapi aku tahu tajuk . haha

    so , aku change blog aku jadi warna pink .
    nampak aku ni sopan sikit .. okay aku mengarut >.<
    sape yang hate warna pink tu , nasib korang lah ..
    tak suka blog aku .. jangan tengok , senangkan ?
    buruk benor perangai eden . hoho
    aku bukan nak halau , takut mata korang jadi rabun jew sebab alah dengan warna pink .
    kalau ade penyakit allergic jangan continue baca coretan mengarut aku nieh . kahkah





                                                                                   yeah ! pink colour .



              tengok tu .. ade FALLING LOVE .. bukan fall in love okay .. aku dah tulis besar2 dah tu :)





                       sampaikan word " ASSALAMUALAIKUM " pun pink .. sebelum nie warna purple ..
                     dekat tulisan tu ade jugak bentuk love . haha !




                                                          shoutbox katun ..letih nak buat benda nieh .. xD !


    baru aku ingat cursor aku pom bertukar .. warna pink kan ? dah la bentuk love
    saya rasa blog ni dah tak serabut .. banyak elemen dah dibuang ...
    tapi banyak bentuk love pulak . alahai , jiwang ke ape aku nieh
    suka hati aku la blog aku . weeee :D


    nota kaki : aku tahu blog aku jadi makin hodoh  , buruk dan comot . korang ade ?



    11 Disember 2011

    talk to the mo0n

    semalam gerhana bulan .
    semua duk kecoh kan pasal benda ni ?
    dekat FB belambak hamba ALLAH duk post benda nih .
    bagusbagus , dapat jugak aku baca info tentang gerhana bulan ni 
    walaupun aku tak tahu sebutir habuk pom 
    alamak ! jujur betol aku nieh .

    tapi masa start gerhana lebih kurang dalam pukul 7.30 gitu 
    aku keluar jenguk dengan hati berbunga bunga riang dekat langit tuh ,
    tapi hampeh .. aku cari punya cari bulan . takde pulak cik bulan nih .
    nak main aww cakk dengan aku la tu . kahkah , awan tebal la beb !
    baru lepas hujan .. 

    takde rezeki lah aku nak tengok ..
    aku tengok masa tu ramai duk buat status dekat fb
    " cantiknya gerhana bulan , first time tengok "
    "indahnya ciptaan Allah , cantik betol bulan "
    lebih kurang macam ni lah status dorang ...
    haaaa , jeles giler aku .. haha ! 

    tapi aku ade jodoh lagi tau dengan cik bulan nih ..
    dalam pukul 11 lebih gitu awan dah tak tebal sangat ..
    yeayyy , aku dapat tengok .. ni pom time nak habis gerhana
    pape pom ... thanks to the GOD .. aku bersyukur atas kurniaan-MU

                                                                                     separuh dah nak penuh >.<



                                                                              cantik .. sejuk mata memandang :)




                                                                          boleh nampak kan awan tu tebal ?




                                                               ni masa 20 minit lagi nak tamat gerhana bulan ..



    ni jew aku sempat tengok 
    yang eclipse ring tak dapat tengok . uwaaa, takde jodoh
    kena lah tunggu 10 oktober 2014 lau nak tengok lagi .. fulamak lambat lagi nieh
    aku pom tak tahu dapat tengok ke tak lagi gerhana bulan nih . hoho


    baru aku teringat tarikh gerhana bulan sama dengan tarikh birthday abang aku ..
    eh2 , aku nak ucap happy birthday lah kat dia .
    aku tak wish pom lagi . haha ! kat sini pom jadik la kan ?


    HAPPY BIRTHDAY TO YOU

    nak hadiah ? bagi duit dekat aku then aku yang pergi beli -.-'
    bertuah punyer adik . . .


    nota kaki : picture agak kabur . aku ambik dalam ketakutan . aku tengok sorang2 jew tau .
     berani betol budak nieh ! :)



    10 Disember 2011

    just a dream



    semalam mimpi tu datang lagi .
     haiya , berape kali dah aku mimpi benda yang sama .
    mimpi tuh macam real jew . serious aku takut .
    tapi orang tua-2  mimpi ni mainan tidur jew kan ?
    tapi apesal aku mimpi benda yang sama jew .
    yang semalam yang paling terok
    sampai aku boleh rasa benda tu  keluar dari badan aku
    macam betol2 aku yang kena rasuk .
    ni kes mesti kes kau suka tengok citer hantu kot .
    pengaruh citer al hijjab la tu .
    dah tau penakut tengok jugak buat ape , memang cari nahas betol lah -.-


    then , tangan aku gatal nak search dekat google . google jugak jadik mangsa .
    nak cari tafsir mimpi , macam mengarut jew kan :D
    nasib baik tak jumpa . boleh percaya ke tafsir tu ?
    silap hari bulan boleh jadi khurafat . kahkah


    kot-2 la kan sebelum aku tidur aku tak cuci kaki dulu . 
    tu pasal la mimpi macam-2 . teruks >.<




    kepada kau syada sebelum tidur baca doa ni dulu okay .
    doa ni budak-2 tadika pom tahu lah . errr






    nota kaki : uwaaa , aku takut nak tidur :|

    8 Disember 2011

    terpaksa rajin

    wah rindunya dekat blog yang comot nieh .
    elemen dalam blog aku banyak dah aku remove
    menyampah tengok , serabut weh .. lagi satu , blog aku macam nak sama jew dengan elemen blog orang lain . aku tak tiru okay . dorang yang tiru aku 
    kau nak tiru sangat ? ambik lah . panas betol aku .. 
    dah la meniru  , sebijik pulak tu .agak-2 la kawan nak meniru pom
    macam lah takde benda lain nak tiru , lebih baik aku remove . err >.<
    style ayat dia macam ayat aku jew . tak payah la nak tiru
    tatabahasa aku fail lah . haha
    be yourself okay .. lahai kuat betol aku merepek . HOHO

    lama kan aku tak update blog .
    busy la wei , busy ape benda . aku tengok kau asyik online FB jew . kahkah
    tu la pasal .. cuti ni memang memboringkan ..

    okay-2 , aku bukan nak cerita pasal  tu . nak tau pasal apa ? 
    baca la sampai habis ye :)
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    semalam aku pergi buat study group dekat rumah kawan baik aku .
    actually aku nak buat dekat rumah aku 
    tapi tak jadi . pasal ape ?
    kenderaan punya pasal lah . nasib baik aku bertimbang rasa .
    maaf terpuji diri sikit . HAHA 
    kebanyakkan entri aku yang lepas-2 ade jew aku mention pasal homework dan study group kan ?
    akhirnya menjadi jugak planning kita orang .
    dah mengelabah la tu , mana takkanya . 3 minggu jew lagi skola dah nak bukak .uwaaa
    sebernanya ni kali kedua study group . fizik punya pasal 
    banya giler homework , aku xreti pulak tu .



                   
      bersepah jew kan .. haha , tu tandanya kita orang terlampau fokus . jyeahh >.<



    study group ni memang best lah . walaupun tak cukup geng .
    sorang dah pergi merantau dekat terengganu dah .
    sambil study sambil mendengar cerita dilla . haha 



                                                  
          dilla tengah bagi jawapan dekat aku . tabik lah !





    lakonan semata mata . kalkulator tu tak on pom . macam la aku pandai sangat nak kira :D




    kacau daun betol , ade orang mengacau aku .  senyum pom tak ikhlas . xD !


    eh korang , aku rindu nak minum air buatan aida lah . best giler air nescafe dia
    ade bakat nak jadi isteri mithali . hoho





    dalam pinggan tu penuh dengan biskut , tapi masa aku ambik picture ni dah tinggal separuh sekeping .
    nampak sangat aku tengah kebulur . tak beradab betol budak nieh . hoho -.-'

    disebabkan dah frust dangan soalan fizik . perut pom dah kenyang .
    nak tau kita orang buat ape ?
    memang tak patut ade dalam progaram study group benda cam gini .
    kita orang bukak pawagam dekat rumah aida .
    sape nak tengok movie pergi la rumah dia ye . FOC

    citer ni aku bawak dari rumah yang aku download hari tu.
    patut la laptop tu slow jew . xD
    tapi aku tak tengok lagi sebab cite ni cite seram . weee







    boleh tahan la citer ni . bukan seram sangat tapi sound dia tu 
    bising lah , asyik melaung jew . boleh rosak gegendang telinga aku . hoho
    lepas tengok citer ni , aku baru tau HIJJAB tu ape . darak kan ?
    nak tau best ke tak . tengok sendiri okay .
    aku tak sabar nak download ombak rindu ...sabarsabar

    aku stop dulu , banyak yang merepek dah . haha . baibai <3


    nota kaki : aku pergi lewat tapi balik awal . bagus betol

    1 Disember 2011

    haihai baibai



    eh dah masuk bulan disember laa 
    haha ! tak lama dah nakkkk ___________ . 
    awak tolong isikan boleh ? 
    macam biasa la kisah homework aku tak habis lagi >.<
    planning banyak kali tapi tak jadik pulak . HOHO

    bulan ni bulan yang last aku nak enjoy 
    tahun depan aku dah spm ..
    seriously aku takut dengan askar spm tuh . ceih :D
    dan bulan ni bulan yang last aku jadi budak form 4 ..
    uwaa , aku dah tua tahun depan . 


    tahun depan dah 2012 la weii -,-

    p/s : umur makin meningkat , masa makin singkat . 

    28 November 2011

    memori mengancam kalbu

    rajin pulak kan aku update blog , cuti punya pasal
    kerja sekolah masih bertimbun tingii macam KLCC sudah ..
    tu la sape suh bagi banyak-2 sangat .. xD 

    tadi aku selongkar laptop aku ni , banyak sangat file2
    serabut tengok , patut la virus segala bagai ade ..
    tak mustahil la pc dengan hp aku rosak sebab nii . hee
    rosak dalam masa yang sama pulak tuu..
    then , aku jumpa gambar-2 lama .
    lama ape pulak , baru tahun ni jew ..
    gambar masa last sekolah hari tuu ..
    nak tengok ke ha ? scroll  lagi bawahh..




    tadaaaa..



                    ni kawan aku .. masih single , ade berkenan ? haha



    wait-2 , ade banyak lagi ..gambar kat bawah ni sudah ditapis .
    jangan risau kepada model-2 yang terlibat -,-




                       comel-2 kan kawan aku ?




     di sebabkan aku ni pendek kenalah ambik gambar duduk atas kerusi . waaa , terlebih puji dirii
    suka hati aku lah nak puji diri ke ape .. haha


                         alamak , muka akuu ....



                          suka bergambar lha dorang nieh , kan aida ? haha




              aku ambik kesempatan bergambar dengan warisss ... orang ganu ni beb !  
     # mende kau nihh


    yahoo ! tahun depan aku masih sekelas lagi dengan dorang .
    dah jodoh kami kan .. weee


    macam yuna cakap masa iklan canon tu " setiap gambar ada lagu "
    memang sah aku suka tengok tv . errr
    tapi bagi aku , setiap gambar ada kenangan .. itu aje aku nak cakap :D



    nota kaki dan tangan :
    time to say GOODBYE to 4ALFA  2011 .. say HELLO to 5ALFA  next year .. baibai <3

    25 November 2011

    nasib baik

    semalam kan aku pergi pasaraya tuttt , malas aku nak mention nama pasaraya tuh . HAHA !
    aku pergi sebab terpaksa . dakwat pen habis punya pasal .
    baru semangat nak buat , tetiba habis pulak dakwat pen ( buat tak ikhlas la tuu )
    lepas tuu , aku jumpa . yahoo , jumpa kawan lama beb !
    tapi bukan kawan lama la . mak dia jew ade . haishh
    nasib baik jugak dia takde . haha

    tegur-2 , lama pulak duk sembang dekat situ .
    yela kan , last jumpa pom masa raya lepas .
    mak dia cakap aku makin kurus , tipu lah aunty ! berat badan saya semakin naik okay ..
    lepas tu tanya pulak result exam aku . 
    aku tak bagi tau okay . maluuuu -,-
    aku memang tak boleh lawan anak dia tu , memang tak boleh lawan . dia laki aku perempuan .
    argh ! datang dah memori zaman darjah 6 dulu .. rindu time-2 muda dulu . tua sangat ke aku ?
    bila la ye reunion skpp ni nak buat ?
    aku tengok batch skpp dekat FB tu dah kecoh pasal reunion , tapi hampehh . ape pom tak menjadi
    lau jadi adakah aku nak pergi ? lau ada orang teman confirm aku pergi . haha .
    okay , tak nak cite panjang2 . boring pulak aku :)

    p/s : selepas aku pindah skolah skpp , sekali pom aku tak penah jejak kaki dekat situ . heee


    dan satu lagi  khas buat kawan2 aku 






    23 November 2011

    biar betul


                     google image , comel kan ?

    tadi kan aku dapat mesej , tapi nombor tu aku tak kenal . 
    aku ingat kan kawan aku yang bercuti tengah bercuti dekat terengganu tu .
    ingat nak biarkan jew , jahat kan aku ? heee .
     bukan ape semalam baru dia text aku . homework lah punya pasal

    tapi rupa rupanya mesej tu memberi kejutan buat aku .
    tak sangka betul aku , baru jew dia post kat wall FB aku semalam punya malam . 
    tetiba jew sekarang dah terlantar kat hospital . sedih hati aku :'|
    patut la aku tak lena nak tidur semalam ( ade jugak sebab lain )
    moga along cepat sembuh okay , nanti kalau saya rajin saya pergi melawat , xD !

    p/s : kesian kat cousin kesayangan aku tuh . malang tak berbau . huhu


    19 November 2011

    budak penyibuk

    aduh ! sape la yang suka menyibuk tu ha ?
    haha , muka tebal betul aku nieh . tapi aku diundang okay :)
    best jugak pergi menyibuk reunion orang lain .
    aku tengok bukan ramai pom yang join reunion tuh .
    nasib baikk , tidak malu aku beb ! hee

    seperti yang dirancang aku pergi ambik budak aida nieh dekat rumah dia dalam pukul 11.00 tepat
    tapi tutt2 aku dapat msg dari aida , dia suh aku ambik lambat sikit . haishh -.-
    nasib baik aku ni baik . HAHA !
    lepas tu pergi rumah dilla pulak , lepas rumah gira pulak , lepas tu baru pergi rumah kb mall.
    lambat betul nak sampai , nasib baik jalan tak jem . ngeh3

    lepas tu aku ikut je dorang jalan , yela kan aku ni kan penyibuk jew :D
    tumpang duduk mcD kejap . sambil tunggu kawan dorang . aku jugak tak tunggu sape-2
    haish rugi aku tak bawak benda tuh , lau tak boleh curi wifi . ahaks
    ramai jugak aku terrrserempak dengan bebudak yang aku kenal .
    budak-2 kelas aku pom ramai pegi .
    aku tak tegur sebab dorang tak tegur aku , nak cakap aku sombong ? cakap jelaa -,-

    kuat betul aku ronda dekat kbm tu , dari underground sampai tingkat last aku ronda.
    hajat nak beli baju tapi , apesal eh baju besar sangat . dah la kena sound dengan makcik jual baju
    nak jual baju sangat , aku tanya dia sound pulak . haha , confirm kedai tak laku .
    huhu , hilang mood aku nak beli baju . tapi nasib baik dapat beli satu pashmina . yeahh
    aku ade hajat lagi tau tak . aku nak beli selipar , tapi aku tengok macam stok raya taun lepas jew . haha
    jimat duit aku , alhamdullilah ..
    novel aku tak beli pom , tengok saje jew dekat kedai SMO dan POPULAR
    aku tak beli sebab novel yang aku baru beli tak habis baca lagi . save bajet :D

    aku jalan punya jalan , terserempak dengan bebudak skpp . aku tak tegur pom
    sebab aku bukan kenal sangat , dia tak sekelas dengan aku . ape lagi buat macam tak kenal . hee
    ramai yang pergi dating , bahagia la tuuu ..
    banyak kali jugak aku terserempak dengan tutttt . haishh -,-
    lepas makan-2 , nampak gayanya dah boleh daa nak blahh .
    jam pom dah nak dekat kul 3.30 . duduk rumah dilla jap , pukul 5 baru aku balik .
    lepas tu ayah aku ajak pergi SMO dengan ceria , cari barang dia la tu . tapi takpe dapat upahh . haha
    pukul 6 baru sampai rumah , penat weyhh . panjang betul story pasal kbm nie ..

    yang paling aku tak boleh lupa , naik lif yang seram . aku ingat dah terperangkap .
    slow motion punya lif , luruh jantung aku . haha !
    kat rumah dilla ada pulak kejadian aneh berlaku kat budak aida, kan aida ?
    i keep your secret (jangan marah aku ) , tu la sape suruh cuai sangat . kah3
    gambar tak sempat nak ambik , aku malas nak bergambar . tambah-2 sibuk duk sms dengan tuttt .
     baibai ...

    p s : aku bangga jadi penyibuk dan mula rindukan tuttt . punah bahasa asyikk guna tutt jew .   
             thank you awak :))

    18 November 2011

    Good BYE awak !

    aduhai sungguh tersentuh sanubari aku bila sekolah sudah tamat pada tanggal 17november
    sedihsedihsedih
    dah la balik awal , tak sempat nak lepak puas-2 .
    orang lain duk tunggu-2 hari cuti , aku tak suka cuti panjang-2
    boring tau tak , dah la keseorangan . uwaaa
    orang lain takpe dapat balik kampung jumpa nenek , kan ainul ? aku jugak takde nenek .

    apesal la masa cepat sangat berlalu hah ? aku tak puas lagi jadi budak form4
    taun ni paling best sebab bebudak sikit jew dalam kelas , tapi bising .
     taun depan confirm SPM cari aku . stress !
    sedih wei dah la homework banyak
    lau aku  reti  buat takpe jugak
    nak copy-2 yang orang punya dah tak sempat . plan nak buat study group pom dah hancur . haishh
    ni kes cikgu aku sayang sangat kat anak murid dia sampai bagi homework banyak2
    thank YOU ye cikgu . jasamu dikenang :)

    pape pom , esok aku nak pegi menyibuk dekat reunion bebudak sk kg sireh .
    memang takde tempat lain kalau buat reunion , KBM  la jawapnya
    mesti esok ramai duk menyemak kat sana , confirm parking full .
    aku memang suka menyibuk , busy body la kau ni #
    busy body tu kan caring namanya . korang ape tau . HAHA !
    aku jugak takde reunion untuk bebudak skpp .
    pandai rancang , tapi tak confirm bila nak buat . geram betul aku
    aku rindu giler dekat bebudak tuu , terutama kawan baik aku .
    hey awak , tak ingat aku dah ke ha ?
    aku sedih sorang-2 skolah dekat sini , tersesat weh .
    tapi nasib baik ade mukabuku , dapat jugak aku tau perkembangan terkini .
    bagus jugak berFACEBOOK ni kan ? tak sia-2 aku buat .
    lagi aku sambung , lagi sedih aku rasa . rindu zaman muda-2 dulu.
    lebih baik aku cauuuu dulu , baibai :)



       cuti membuatkan aku teringat dan rindukan seseorang ,ni baru sehari bercuti . haha !
                                                                                I MISS U -,-