»

14 Mac 2012

sweat , opss sweet .

hai readers , yang typing error tu aku sengaja buat .
hek eleh , nak cari publisiti murahan >.<
eh , ape cer perli diri sendiri ?

okeys , semalam semua tengah gempak tengok vanilla coklat an ?
atoto sweet giler eh dorang . 
tu la kan , sape nak sweet cam amir dengan zara suh parents korang carik jodoh untuk korang okay .
confirm lah bahagia , err =,= .
semua bahagia ke ? oh , sorry i don't know about this .
yupss ! i still young okay . bahasa mudah " saya masih budak " . Hikhok 
ape lah aku mengarut nieh . .

# jodoh hak Allah okay .


gambar ni cik google bagi dekat aku . nahhh ! ambik buat cuci mata . aww 



oh my , tadi tangan aku gatal edit blog .
so , aku dah tukar header blog .
new look , new style . yekss :)
sebenarnya dah lama aku nak tukar , last year lagi .
sebab kawan aku yang sorang tu , dia cakap header aku macam budak budak .
aku terasa okay >.<


rasa macam pelik jew blog aku . weehaa , K bye .

9 Mac 2012

merentas desa . awww

assalamualaikum and hi readers .
semalam sekolah saya ada acara merentas desa . memang setiap sekolah buat benda ni an ?
okay , untuk taun ni taun paling best kot . haha , rumah merah naib johan la wei
kesian dekat rumah hijau , nombor last errkk . nahh , ambik boooo ni :

eleh , aku bukan join pom merentas desa . so , aku tak sumbang pape mata pom dekat rumah merah .
btw aku sumbang tenaga , masa dan khidmat bakti . chewahhh !
nak lari camne an , kawan aku tak bagi aku ambik nombor untuk lekatkan dekat baju masa larian .
aku mintak okay . tapi dia cakap
" muu xsoh ambik lah , wi kokre lain " (awak tak payah ambik ler , bagi dekat orang lain )
kacau daun betul , tapi jujur jew memang ayat tu aku tunggu2 . kahkah .
sebenarnya aku ni bendahari , tapi semua tugas aku kawan aku yang buat .
wahhhh , untung lah ade orang bantu . peaceee


kebetulan masa nak balik , aku terempak dengan cikgu . dia suh aku tolong dia jaga checkpoint esok .
dengan penuh yakin kawan aku cakap " jangan cari orang lain " . HAHA 
semangat nak tolong cikgu la katakan .
 yang best tak payah susah susah nak lari kann .
kalau lari confirm turun berat badan . 
aiyaya , aku taknak turun . susah tau nak gemuk .



nasib baik cikgu tak cari orang lain . dapat jugak aku sumbangkan bakti . errr >.<
so , acara dimulakan dengan senam robik . 
semalam jugak cikgu yang buat senam robik suruh aku dan aida , 
dan ada beberapa budak lagi tolong dia pilih lagu .
tapi sayang , aku tak dapat tengok senam robik sampai habess .
yelakan , awal awal lagi pergi ponteng . hee


dekat sini lah aku dengan ainul pergi ponteng . besttt , nyaman ajew duduk bawah pokok .


lama jugak tunggu budak budak ni lari . kawan aku dah tak sabar nak bagi kad check point dekat dorang .
banyak jugak topik yang sempat di umpatkan . dah tu sape suh lama sangat . haha ~
duk jauh lagi aku nampak bayang bayang budak tengah berlari . 
bak kata kawan aku ,mata aku mata cerah sebab tak pakai kaca mata macam dia :)

mula mula dorang datang , mak aiii . ganas la wei . berebut nak kad , sampai cikgu cakap " syada takut la tu " errr , kantoi . lepas tu ada la kejadian dekat ainul . 
aku bagi kad dekat budak tu , tapi dia taknak ambik sebab dia nak ambik dekat ainul .
 i mean , secret admirer dia . yelakan , kalau  dah suka sanggup buat ape saje . 
nasib baik aku takde secret admirer . hee :D

selesai dekat lokasi check point , aku kembali ke sekolah . macam kelakar je ayat >,<
aku pergi menyibuk dekat kawasan rumah biru . tolong agih agihkan nasi .
nape lah dengan aku rajin sangat .
 rumah sendiri taknak urus , haha .




naib pengurusi tengah sibuk , tapi aku pergi menyibuk . 


kebetulan aku takde mood hari tu , sebab selesema dan sakit tekak . sejak masuk tahun baru aku kurang sihat sikit . ujiannnn . sabar je lah . maybe ade hikmah ann .






muka minta penampar . buat buat rabun okay , haha >.<


okay aku malas nak cite panjang panjang ,
 sebab kaki , tangan dan lutut aku tengah sakit .
 calar balar wei
petang tadi aku jatuh motor . awww , pedihhh .
motor aku habis calar balar . haha , watlek jew .
ayah aku cakap , adab la tu belajar motor jatuhh . ayah dulu pom penah jatuh jugak .
nasib baik motor aku , kalau tak tak pasal pasal kena marah  . 
biasalah , aku ni tangan perosak sikit . haha
maklum lah , malang tak berbau . 
harap harap aku cepat sembuh . aminnn


baibai korang ... trauma trauma =,='

7 Mac 2012

tiga bulan . bulan tiga

hello and hi readers . lama kita tak betemu kan .. ayat bajet : D
haha , kemana saya menghilang ?
eh eh , saya dengar ada orang rindu saya jew tu ... betul ke ?
aku memang tak habes habes perasan kan >.<
perasan takpe , jangan LARA sudahh  . heee



semenjak masuk bulan tiga ni kan , ia bermaksud sudah tiga bulan aku jadi junior senior dekat sekolah . 
nama aje senior tapi perangai macam ..... okay lupakan . xD !
oh ya ! kelas cemerlang dah start minggu ni . aiyaya saya balik pukul 6 petang tau .
dah la pagi tu ade exam . memang penat giler .  stresss .
nasib baik takde kelas malam .
start bulan tiga ni semakin busy la aku . setiap hari ade kelas tambahan .


ahad hingga selasa > kelas cemerlang . 4 hingga 6 petang .
rabu hingga khamis > kelas tambahan .  2 hingga 3 petang
jumaat > kelas tambah tambahan . 4 hingga 6
sabtu > kelas tambah tambahan . 11 hingga 2.30 petang .


padat kan jadual kelas tambahan aku ? tapi cikgu best best . ohooo
terutama cikgu kelas tambah tambahan . aku cakap cengini sebab aku sendiri yang tambah . that's mean tuisyen dekat luar .
yang paling best saya dapat gewam kawan baru . wehaaa !
lepas balik tuisyen hari jumaat confirm aku jumpa bestie aku , aida . jodoh la katakan . haha !

oh hari tu ade motivator datang sekolah aku ..
at first , kelas aku tak terpilih utk dengar ceramah berbayar ni sebab kelas kita orang kelas budak baik .
tengok kelas sape kan >,<
oleh sebab , dewan dekat dengan kelas aku .
 kita orang mengambil kesempatan untuk mencuri dengar dari atas . haha .
lepas je rehat , cikgu suruh turun pergi dewan .

aku masa ni pening sikit . lepas duduk tu , aku tengok dia ni buat macam silat.
lepas tu baca ape ntah , jujur je aku takuttt . yelakan , anehh je .
dia pandai buat magic show laa . masa ni aku dah tak takut sangat . haha
satu lagi dia potong nenas dengan pedang ala - ala ninja gitu , aku tak tengok part ni dengan dia hentak pedang dekat tangan . bedarah weiii
kawan aku cakap , apesal muka muu pucat je wey ? muu xleh tengok bendo bendo ginie ko ?
haaa , tengok tu kawan aku caring kan ? xD

encik motivator ni pandai baca firasat orang lah . hebat betul
dia cakap dia pandai tengok sama ada perempuan tu masih suci ke tak . 
tapi yang tak boleh blah , masa part dia buat ala ala menggoda gitu .errr ~

masuk slot dia cerita pasal dia memang sedih giler . 
memang susah lau orang tu mudah touching macam aku :)
part ni ramai yang menangis . insaf la tu konon . hihi .
dalam hidup aku ni first time aku tengok motivator sampaikan tengkak berdarah sebab suara pecah .
dia muntah depan kita orang tau . huhhh , saya tabikkk lah encik motivator .





ni masa motivasi Dr . fakrul razi .  sape dapat cari aku , aku belanja coklat sposen . cikgu aku cakap coklat dapat tambah tenaga tau . so , bila belajar kita takkan mengantuk . HAHA !



okay , aku dah malas nak taip . 

baibai , love you .
3 months :)