»

31 Julai 2011

first time

wah dah lama tak update blog..terasa rindu la pulak dekat blog yang berhabuk ni
bukan baru lepas update ke semalam  ? haha


okay , masa hari 29 hari bulan enam  opss ! maaf bulan tujuh ye ,aku pergi makan angin kat kl .eleh pegi kl jew.orang pergi luar negara pom tak kecoh macam kau.
itu dorang ,ini aku punya cerita ,so suka hati aku la..peacee :)


berdasarkan tajuk aku tu FIRST TIME ...eh baru pertama kali ke aku pegi sana ? tu bukan maksud aku .aku g kl dah berpuluh-puluh kali suda..jangan salah paham ok..tapi yang FIRST TIME ni adalah aku naik pengalaman aku naik flight .maaf saya budak darak . mesti korang dah naik beratus-ratus kali daripada aku kan ..tapi aku tak kesahh pom dengan korang *nampak beno nipunya...sumpah aku jeles sebab ayah aku naik tak ajak aku =.=


so skang giliran aku pulak cuba naik benda nih .


                                                   ini  dia  tiket flight


 sorry ! nama pendek sahaja .nanti korang buat ape-2 pulak kat nama aku .privacy :)


hari tu aku terpaksa bersengkang mata bagun awal ..sebelum pukul 8.15 aku dah kena ada kat sana ..
leceh betul ~


               tengah tunggu flight aku sampai kat airport pengkalan chepa (PC)


aku nak bersarapan pom tak sempat kat rumah .so ayah aku decide sarapan kat airport jew.
nak kejar masa .masa itu emas..haha


aku ingat tak kena guna kudrat yang bertenaga ni 
tapi last-2 helikopter aku tak park dekat pintu masuk.
ceih penat dah la jauh ..menyusahkan ~






                                                         jauh gilak !




masuk dalam tu .pramugari dia cun tau  ,tapi malang sombong .pergh! tu pramugari melayu 
tapi pramugari india tak sombong pulak , dunia sudah terbalik 
jangan sombong-2 tau nanti mati tanam sendiri korang banyakkan kemanisan dalam senyuman kurangkan kemanisan dalam minuman 
nanti tak pasal-2 kena diabetes..xD 


                                     the end ..cik loli pergi dulu ..bye-2


p/s : sumpah naik skali mesti nak naik lagi ..haha

30 Julai 2011

tabiat buruk

yeah ! hari ni dapat update entri baru tuk blog cik loli ni (dapat update blog pom happy tahap gaban , perlu ke ?)
lantak lah ape orang nak kate ,yang penting ini belog aku bukan belog kau . haha ..kasar punya ayat .ade aku kesahh ?

okay-2 sebelum tu aku nak mintak maaf dengan ayat aku kat atas tu . sorry otak saya sedikit tidak betul .hah ! tengok tu ayat pom dah tunggang langgang .lau cikgu BM aku baca ni masak aku . tapi dia tau ke link belog aku ? haha .TERSELAMAT .syushh ! kepada yang tau link blog aku ni jangan bagi kat cikgu BM kita yer =,= nanti saya bagi balik link korang kat dia..bia sama-2 kena .deal ~

ape yang aku mengarut ni .okay straight to the point

korang pernah tidur dalam kelas tak . hah tak pernah ? tak payah nak tipu la ,takkan  la setan tak pernah usha mata korang tuh .serius aku dah banyak kali benda ni usha mata aku .ape kau tak puas hati ni wahai benda halus ? erk katogeri halus ke benda ni .whatever .aku nak focus study pom tak boleh..acu nak focus ,dia datang .acu dia datang aku nak focus la tu .agaga~

maybe ada banyak sebab asal kita boleh ngantuk time nak blajar .cikgu tak ngantuk pulak nak ngaja kita kan? berdedikasi la katakan .so , aku pikir punya pikir ,akhirnya aku dapat list sedikit *eh !banyak jugak la lebih dari satu kan *apa yang mendorong mata kita terjerumus dalam lembah tidur ..nak tau teruskan baca yer



nak tidur pom ,agak-2 la brother .hormat sikit beliau kat depan tuh .akak pom sama yer *yang ni spesies aku

kat bawah ni aku list serba sebanyak
yang ni ramai yang buat 
dorang mengantuk sebab STAY UP
aku faham sebab ape korang stay up . nak main fb sampai tengah malam kan ? aku cakap fb sebab aku sama jew macam korang .tapi kadang-2(ayat ni hendaklah disebut macam p.ramlee ok) haha . asyik-2 fb yang dipersalahkan salahkan la game skali ni mesti peminat setia game.maklumla nak main sampai habis level.

ni jarang yang dibuat orang
dorang mengantuk sebab TERLEBIH TIDUR
ada jugak kes yang camni .kita perlu tidur 8jam jew sehari kan ? so lau lebih 8jam ni lah jadinya .tapi masa hari cuti aku suka buat benda ni ..opss!

ni sama dengan kes aku
dorang mengantuk sebab SUBJEK YANG MEMBOSANKAN
bila kita tak minat subjek tu ,automatik subjek tu akan membosankan ..so bila dah bosan mata pom bagi isyarat nak tido ..erkk

ni yang aku suke
diorang tidur sebab CIKGU MENGAJAR BEGITU SYAHDU
lau dalam kelas aku .subjek yan betul-2 menguji tahap keimanan aku ialah sejarah .fulamak ! bila jew cikgu start buka mulut .mata aku ni cam ngantuk jew.suara cikgu mendayu dayu kat telinga aku ni .tapi aku tahan jugak =,=

ni aku tak paham
diorang tidur sebab HOBI
macamla takde hobi lain nak buat..tidur jugak dia pilih..buat la hobi yang berfaedah sikit * pehal ni aku nak marah kat orang .macam la hobi aku tu berfaedah sangat .xD!

ni aku setuju
dorang mengatuk sebab PENAT
korang ingat jadi student tak penat ke ?dah la homework banyak .pegi skola pukul 7 balik pukul 2 lebih bape jam duk kat skola..tapi ramai yang penat sebab benda lain.bukan sebab homework..ape kes ni ?

p/s: maaf ,entri ini hodoh sekali
  

23 Julai 2011

suka suki yer

hey hey korang
apela mimpi aku sampai rajin sangat nak update blog ni *
selalunya blog ni aku update bila 2 bulan 3 bulan 4 bulan .. alamak ! aku terjujur dgn korang pulak =,=

aku masih tak puas hati dengan entri yang aku update yang lepas tentang lelaki kenapa ni ?
so skang aku nak update tentang entri couple pulak .kenapa la ya aku suka sangat entri tajuk cam gini .aku pom tak paham .mungkin aku terlampau jeles dengan orang couple ? oh tidak ! langsung aku heran . kau nak beromantik . tolong pegi jauh-2 .bukan YOU SAKA PEGI JAUH-2 .tu cite tv3 punya .jangan tau nak copy paste cite orang jew yer .muahaha

memandang aku ni rajin sangat bukak fb..banyak aku tengok perkataan ni "in relationship with" . persoalannya (ceih! macam soalan BM yang soalan karangan tu) perlu ke korang nak menunjuk korang tengah kaple dengan baby .baby ? hah baby ke .pape jelah yang sewaktu dengannya .aku bukan tau sangat pom sal panggilan manja orang couple ni . HAHA ~

ada setengah tu letak pic profile dengan makwe or pakwe la konon .nak menunjuk ke korang ? ingat sweet sangat la tu letak pic duk dekat-2 .. kau ingat orang suka sangat ke tengok kau duk bermanja kat fb ? adoi ape pom tak boleh .. mula-2 memang lau korang cakap best la couple ni .. semua masalah buleh hilang .ada orang yang caring sal korang .tu masa time korang tak gaduh .boleh la nak cakap cam gitu .cer masa korang gaduh .habis menatang kat dalam hutan pom korang keluarkan *ni kes berat  ni * haha

                                                korang ingat budak2 tak pandai couple ke ?
                                                     budak ni mengalahkan aku jew xD !

lepas tu mula la nak buat status " cinta itu menyakitkan ". hey korang ! masa nak mula couple tu asal korang tak nak pikir ni semua hah .ish naik menyampah aku bila buat status camtu ..*pehal la aku ni nak marah kat orang tak tentu fasal .

lepas tu buat status " in relationship to single ".habis orang komen dan like tanya apehal ko single ? boleh pulak korang jwb kumbang bukan sekuntum , bunga bukan seekor . aik ? betol ke tu..lantak lah ! nampak sangat korang ni jenis playgirl or playboy.

akhir-2 ni banyak la aku tgk kat fb cam gini .mungkin musim dia KOT .ikut korang lah yang penting pelajaran jangan lupa.couple ,couple jugak study yang penting beb !

                                                              study biar gempak 
                                                             happy mak bapak :)


 p/s : jangan ambik hati tau .entri ni saje nak memenuhkan ruangan di blog cik lollip0p :)
        kepada yang sedang mengapel .jaga la tingkah laku korang . orang macam ni saya tabik
        kerana anda menghormati orang di sekeliling anda >,<
        peace yaw !

13 Julai 2011

lelaki kenapa ni ?

kenapa erk laki suka mainkan perasaan perempuan..dush ! 
sesetengah jew kan ? lau semua kesian la kaum hawa merangkap kaum saya..grrr
saya pom tak paham ape la yang org laki nak sampai sanggup buat camtu
kesian lol kat orang yg pernah kena..actually bukan aku ok ~ (saje buat topik nak update blog )
kenapa aku tak penah kena ? *gila ke ape nak kena *

tapi ape sebab org laki buat camtu kat kaum hawa ni ?
tak kesian ke korang kat diorang..ape pom xboleh ~




                                     sekadar gambar hiasan (aku pau kat google )

memang tak dinafikan lelaki boleh bukak EMPAT cawangan..tapi ramai yg salah tafsir..aku pom tak tau ape yang diorang pikir..kalau kawin EMPAT takpe..tu kan sunnah NABI..tapi yang aku tak stuju dalam couple a.k.a bergewe pom sampai nak empat malah ada yang lima enam tujuh dan bla bla..ape dorang buat sampai dah dikatogerikan sebagai uncountable group *lantak lah group ape*..ke korang buat macam stok ? jahat punya orang..xD !

memang dalam islam couple tu haram tapi ramai yg couple ape kes ?..haram la sebab lau couple tuu suka dating tempat gelap..whatever !!.tp cikgu saya cakap la lau nak couple tu pandai2 la jaga diri..jaga batas pergaulan..jaga pelajaran..lau pasangan macam ni aku tabik la beb ! korang memang gempak ~ 

tapi ape sebab hah dorang khususnya lelaki buat macam ni ?

saje je nak isi masa lapang (laki)..aiyark  
korang ingat perempuan ni macam teddy bear ke ? guna ayat baik punyer sampai kaum hawa boleh     tertarik..fuyoo~ terer kamu lelaki..kepada kaum hawa BEWARE yee :)

sebab kaum hawa pom sama cam laki.suka mainkan perasaan orang
aku pom setuju..haha *not me*..senang citer laki dengan perempuan sama jew kan ?laki mainkan perempuan..perempuan mainkan laki..baru adil kan..haha..tapi yang tak adil sebelah pihak jew yang kena, sebelah lagi jadi mangsa..ape pom sabor je la ..sabar kan ujian Allah




kaum hawa ni lembut sangat * aku rasa aku tak *
Allah cipta kaum hawa dengan kelembutan .betul tak ? tapi tak bermakna orang laki boleh tindas kaum kami..cer try pikir jika anda ditempat orang yg ditindas ? bukankah sakit..jeng3

                                       berfikir boleh menajamkan minda :|
saya rasa dah cukup kot..tak perlu la nak panjang2 kan :D 
kehabisan idea suda

P/s : satu entri yang tak boleh blah..ape yang ku tulis jangan ambik hati. 
        entri ni takde kena mengena dengan kisah aku..PEACE :))