»

26 Disember 2012

End Year Giveaway By Princess1405

Jom join GA ni reramai . 
nk join ? 
sila tembak banner di atas :)

TAG : Awak dan Budak nih

23 Disember 2012

Happy birthday to me




Assalamualaikum and Hai semua . 
Pada hari khamis lepas kan , hari jadi aku .. wehaaaa .
now aku baru cukup 17 tahun . 
sepatutnya taun depan baru aku layak amik SPM . 
yelakan sape suruh lahir batch95 . 
terpaksa jugak amik SPM taun ni .
biarpun umur baru 16 tahun kalau kira ikut Birthday . 
tak aci betull . Haha . 
tapi takpe , yang penting semua dah selesai .

Okay , disini aku nak ucapkan thanks bebanyak dekat semua yg wish my birthday .
nak cakap ni , takkan wish aje kot . mane hadiah ?
Haha . okay . aku gurau jew .
maklumlah daa tua .
 

20122012

macam comel jew kan tarikh birthday aku taun ni :)


13 Disember 2012

Tarikh


Assalamualaikum . hari ni tetibe je rajin nak mengupdate belogg . Peacee :)
hari ni semua orang duk busy gossip pasal tarikh hari ni . ishh
bosan ! dekat FB asal semua nk update pasal tarikh hari ni ?
ape nk bangga sangat dgn tarikh tu ? bukan tarikh islam pom . 
asal sebuk sangat nak banggakan kafir punya kalendar ?
tarikh 12.12.12  punya pasal . buang masa tau tak !
okay okay . tarikh je kot . aku tak perlu over sangat =.='
kepada yang terkena , sila terasa yer . Haha

ohh , baru aku ingat . hari tu dapat hadiaahhh .
wuhuuuuu ! jeles tak ? jeles tak ?
kali ni aku dapat pc tablet pulak . Abah tersayang yang kasi .
tapi kan , tapi kan . benda gadjet cenggitu aku dah adae banyak .
mane nak letak tablet aku yang satu lagi ? netbook lagi ? 
tapi aku suka pakai laptop . besar dan senang dikendalikan . cehhhh
yelakan , yang orang punya memang sedap pakai . laptop tu kakak aku punya . Hehe




 lebih kurang cenggini la aku punya . xD
sumber dari google 



 Harap harap esok lusa ada orang bagi hadiah lagi . nampak sangat mengharap >,<
 Eh eh aku gurau je  . Haha

 bye bye korang .



1 Disember 2012

Kembali pulang

 



Ahaaa . Assamualaikummm ! agak tidak sopan sedikit >.< . 
biasalah gaya orang yang baru lepas tensionn . 
maklumlah SPM baru habis . Hahahaha . 
Now i dah merdekaa . syada sudah bebas . 
eh bebudak spm yang sewaktu dengan syada cengitu jugak kan ?
 okayy kita genggg . Hehe

dann Alhamdullilah 10 papers sudah dijawab tanpa sebarang kesulitan . 
Pengawas exam yang tidak garang dan gaya meniru boleh dilakukan . xD !
teringat pulak masa hari last exammm . 
wuu sedih nk berpisah dengan rakan rakan dan gewang . wink2

Pape pom aktiviti masa lapang akan diisi dengan bloggingg .
Dan mulai saat dan detik ini , saya akan lebih kerap mengupdate belogg ini .  
nampak tak skema ayat ini ? Ngee ~ 
so , jangan lupa jengukk dan singgah ye :) 


Let's say
SELAMAT TINGGAL SEKOLAH , HOMEWORK DAN SPM !



Bye bye . Aumm

 



28 Jun 2012

kunjungan hormat







Hi and Assalamualaikumm . macam biasa , takde menda sebenarnya ni .
Just melawat blog hodoh ni . XD ! 
kalau melawat tp aku tak update , nampak macam tak melawat je kan ?
okayyy . that's alll . 

Byeeee . salam .



13 Jun 2012

Rezeki :D





Hai pembaca sekalian . hari ni kan kan . saya dapat netbook .
Haha , one MALAYSIA punya .
okay rezeki >,<
Alhamdullilah .

tapi saya tak suka sangat guna netbook .
kecikkkkkk . last2 laptop jugak aku pakai .
biasalah barang baru :D .
so , xreti sangattt . Hee

K , byee ..


31 Mei 2012

H.O.L.I.D.A.Y







Hye guys . 
tengah buat ape ? i know . you alls tengah baca blog syada kan .. 
Haha * tetiba rasa macam menyampah
cuti sekolah punya pasal . saya sangat  Boringg !!
actually syada takde mende nak tulis .
kan dah cakap takde mende nak tulis . apesal baca lagi ? xD ~


tak tau nak tulis ape daa . K , byee


13 Mei 2012

Broken Heart





Hai budak budak stalker . macam lah ade orang stalk blog kau .
eh ada okay , tu haaaa ..xD !

okay dari tajuk entri nampak macam aku jiwang kan ?
yess , aku tengah patah hati sangat .. entah kenapa la beb 
sakit hati , panas hati sangat .. asal eh ada jugak orang yang jahat macam kau !
aku marah ni , aku marah ni . asal kau ambik hak aku ha ?

confirm korang ingat aku putus cinta right ?
Haha . cintaa tu ape weii >.<
straight to the point . hari ni bersamaan 13 mei , harta benda yang paling aku sayang hilangggg ..
patut la dua tiga hari ni mata aku mengantuk jew . berkait pulakk . Hikhok
bangun tidur pepagi tadi ... tengok dekat halaman rumah .
 kat mana pulak motor aku ?
terus bukak pintu then tengok gate kat depan terbukak dengan meluas .
 cehhh , kurang asam .
haha , agak kasar sedikit . aku peduli ape kan ?
kau nak ! kau beli sendiri la wei . tak payah nak curi hak orang . 
kerana kau , dengan aku sekarang hanya tinggal kunci dan geran jew .
 ni la namanya malang tak berbau kann . 


#ceramah free

Ape ape pom . redha je lah . kau yang mencuri tu , jangan duk senang hati sangat kayyy .
Allah Maha Adil , Dia akan balas perbuatan kau . just waitt ..
Moga-moga pintu hati si penjahat terbuka dan segeralah  bertaubat  .



p/s: entri 10.5.12 terpaksa ditunda .


12 April 2012

bulan 4 , 4bulans .

errr , macam tajuk entri nieh aje tiga bulan . bulan tiga , hikhok . sorry aku takde idea -.-'

hai guys . cantek kan tarikh hari ni ? 10.04.12.  
ape yang cantik pom aku tak tahu . HAHA !
tapi . hanya orang yang berJIWA seni jew yang tahu tarikh ni cantik . okay , mengarut *
hari aku curi masa sikit , memandangkan esok cuti umum sempena pertabalan Agong .
boley la kan nak tidur lewat pom .
 nak mengarut dalam blog pom boley je kan ?


actually aku tak suka sangat cuti cuti nieh . sebab aku boring duk rumah .
and , lau skolah pulak aku nak sangat cuti sebab malas nak bangun pepagi .
 ni la namanya mengade >.< bersyukur jela syada wey .




okay , ni gambar sempena bulan bahasa hari tu . aku pom tak tahu ape motif cikgu buat simbolik bulan bahasa ala-ala perkahwinan .



dah lerr pelamin warna purple . sama pulak dengan caler baju skolah aku . 
nasib baik aku tak naik pergi duk atas tu . wat lapar ! Haha .
perkahwinan ni sejibik sebijik la wei . siap ade rombongan lagi .
dah lerr pasang lagu " selamat pengantin baru " . memang tak boleh blah .




bahagiannya dorang ... fewiitttt !! tak jeles pom :D


BEST la kan boley try jadi pengantin ? errr >.< mesti malu giler bak kata kawan aku .
so , ape kaitan dengan perkahwinan dalam entri ni ?
confirm la berkait derr . dalam sukatan pendidikan islam form 5 ade okay .
dannn , aku faham la sikit tajuk tu walaupun sejak azali lagi dah faham . HikHok .
tajuk femess la . senang faham , senang ingat . ngee ~
masa belajar pom tak mengantuk . kan 5 Alfa ?



# aku sedih sangat sebab handphone kesayangan aku terrjatuh dalam air . macam sebelum ni , semua barang aku kemungkinan akan rosak . sebabb tangan aku tangan perosak . so , jangan bagi aku pinjam barang korang kayy . alahai , kesiann .


okay , cukup lah untuk aku mengarut . 
jumpa di entri bulan 5 pada 10.5.2012 . 
cewahhh ! sbulan skali update belogg .
tapi apasal aku pilih tarikh 10 ?
biarlah rahsia . suka hati aku lerr . HAHA


bye awak . love you , 143 . 
thanks (:

p/s : entri di post terlewat 2 hari .

14 Mac 2012

sweat , opss sweet .

hai readers , yang typing error tu aku sengaja buat .
hek eleh , nak cari publisiti murahan >.<
eh , ape cer perli diri sendiri ?

okeys , semalam semua tengah gempak tengok vanilla coklat an ?
atoto sweet giler eh dorang . 
tu la kan , sape nak sweet cam amir dengan zara suh parents korang carik jodoh untuk korang okay .
confirm lah bahagia , err =,= .
semua bahagia ke ? oh , sorry i don't know about this .
yupss ! i still young okay . bahasa mudah " saya masih budak " . Hikhok 
ape lah aku mengarut nieh . .

# jodoh hak Allah okay .


gambar ni cik google bagi dekat aku . nahhh ! ambik buat cuci mata . aww 



oh my , tadi tangan aku gatal edit blog .
so , aku dah tukar header blog .
new look , new style . yekss :)
sebenarnya dah lama aku nak tukar , last year lagi .
sebab kawan aku yang sorang tu , dia cakap header aku macam budak budak .
aku terasa okay >.<


rasa macam pelik jew blog aku . weehaa , K bye .

9 Mac 2012

merentas desa . awww

assalamualaikum and hi readers .
semalam sekolah saya ada acara merentas desa . memang setiap sekolah buat benda ni an ?
okay , untuk taun ni taun paling best kot . haha , rumah merah naib johan la wei
kesian dekat rumah hijau , nombor last errkk . nahh , ambik boooo ni :

eleh , aku bukan join pom merentas desa . so , aku tak sumbang pape mata pom dekat rumah merah .
btw aku sumbang tenaga , masa dan khidmat bakti . chewahhh !
nak lari camne an , kawan aku tak bagi aku ambik nombor untuk lekatkan dekat baju masa larian .
aku mintak okay . tapi dia cakap
" muu xsoh ambik lah , wi kokre lain " (awak tak payah ambik ler , bagi dekat orang lain )
kacau daun betul , tapi jujur jew memang ayat tu aku tunggu2 . kahkah .
sebenarnya aku ni bendahari , tapi semua tugas aku kawan aku yang buat .
wahhhh , untung lah ade orang bantu . peaceee


kebetulan masa nak balik , aku terempak dengan cikgu . dia suh aku tolong dia jaga checkpoint esok .
dengan penuh yakin kawan aku cakap " jangan cari orang lain " . HAHA 
semangat nak tolong cikgu la katakan .
 yang best tak payah susah susah nak lari kann .
kalau lari confirm turun berat badan . 
aiyaya , aku taknak turun . susah tau nak gemuk .



nasib baik cikgu tak cari orang lain . dapat jugak aku sumbangkan bakti . errr >.<
so , acara dimulakan dengan senam robik . 
semalam jugak cikgu yang buat senam robik suruh aku dan aida , 
dan ada beberapa budak lagi tolong dia pilih lagu .
tapi sayang , aku tak dapat tengok senam robik sampai habess .
yelakan , awal awal lagi pergi ponteng . hee


dekat sini lah aku dengan ainul pergi ponteng . besttt , nyaman ajew duduk bawah pokok .


lama jugak tunggu budak budak ni lari . kawan aku dah tak sabar nak bagi kad check point dekat dorang .
banyak jugak topik yang sempat di umpatkan . dah tu sape suh lama sangat . haha ~
duk jauh lagi aku nampak bayang bayang budak tengah berlari . 
bak kata kawan aku ,mata aku mata cerah sebab tak pakai kaca mata macam dia :)

mula mula dorang datang , mak aiii . ganas la wei . berebut nak kad , sampai cikgu cakap " syada takut la tu " errr , kantoi . lepas tu ada la kejadian dekat ainul . 
aku bagi kad dekat budak tu , tapi dia taknak ambik sebab dia nak ambik dekat ainul .
 i mean , secret admirer dia . yelakan , kalau  dah suka sanggup buat ape saje . 
nasib baik aku takde secret admirer . hee :D

selesai dekat lokasi check point , aku kembali ke sekolah . macam kelakar je ayat >,<
aku pergi menyibuk dekat kawasan rumah biru . tolong agih agihkan nasi .
nape lah dengan aku rajin sangat .
 rumah sendiri taknak urus , haha .




naib pengurusi tengah sibuk , tapi aku pergi menyibuk . 


kebetulan aku takde mood hari tu , sebab selesema dan sakit tekak . sejak masuk tahun baru aku kurang sihat sikit . ujiannnn . sabar je lah . maybe ade hikmah ann .






muka minta penampar . buat buat rabun okay , haha >.<


okay aku malas nak cite panjang panjang ,
 sebab kaki , tangan dan lutut aku tengah sakit .
 calar balar wei
petang tadi aku jatuh motor . awww , pedihhh .
motor aku habis calar balar . haha , watlek jew .
ayah aku cakap , adab la tu belajar motor jatuhh . ayah dulu pom penah jatuh jugak .
nasib baik motor aku , kalau tak tak pasal pasal kena marah  . 
biasalah , aku ni tangan perosak sikit . haha
maklum lah , malang tak berbau . 
harap harap aku cepat sembuh . aminnn


baibai korang ... trauma trauma =,='

7 Mac 2012

tiga bulan . bulan tiga

hello and hi readers . lama kita tak betemu kan .. ayat bajet : D
haha , kemana saya menghilang ?
eh eh , saya dengar ada orang rindu saya jew tu ... betul ke ?
aku memang tak habes habes perasan kan >.<
perasan takpe , jangan LARA sudahh  . heee



semenjak masuk bulan tiga ni kan , ia bermaksud sudah tiga bulan aku jadi junior senior dekat sekolah . 
nama aje senior tapi perangai macam ..... okay lupakan . xD !
oh ya ! kelas cemerlang dah start minggu ni . aiyaya saya balik pukul 6 petang tau .
dah la pagi tu ade exam . memang penat giler .  stresss .
nasib baik takde kelas malam .
start bulan tiga ni semakin busy la aku . setiap hari ade kelas tambahan .


ahad hingga selasa > kelas cemerlang . 4 hingga 6 petang .
rabu hingga khamis > kelas tambahan .  2 hingga 3 petang
jumaat > kelas tambah tambahan . 4 hingga 6
sabtu > kelas tambah tambahan . 11 hingga 2.30 petang .


padat kan jadual kelas tambahan aku ? tapi cikgu best best . ohooo
terutama cikgu kelas tambah tambahan . aku cakap cengini sebab aku sendiri yang tambah . that's mean tuisyen dekat luar .
yang paling best saya dapat gewam kawan baru . wehaaa !
lepas balik tuisyen hari jumaat confirm aku jumpa bestie aku , aida . jodoh la katakan . haha !

oh hari tu ade motivator datang sekolah aku ..
at first , kelas aku tak terpilih utk dengar ceramah berbayar ni sebab kelas kita orang kelas budak baik .
tengok kelas sape kan >,<
oleh sebab , dewan dekat dengan kelas aku .
 kita orang mengambil kesempatan untuk mencuri dengar dari atas . haha .
lepas je rehat , cikgu suruh turun pergi dewan .

aku masa ni pening sikit . lepas duduk tu , aku tengok dia ni buat macam silat.
lepas tu baca ape ntah , jujur je aku takuttt . yelakan , anehh je .
dia pandai buat magic show laa . masa ni aku dah tak takut sangat . haha
satu lagi dia potong nenas dengan pedang ala - ala ninja gitu , aku tak tengok part ni dengan dia hentak pedang dekat tangan . bedarah weiii
kawan aku cakap , apesal muka muu pucat je wey ? muu xleh tengok bendo bendo ginie ko ?
haaa , tengok tu kawan aku caring kan ? xD

encik motivator ni pandai baca firasat orang lah . hebat betul
dia cakap dia pandai tengok sama ada perempuan tu masih suci ke tak . 
tapi yang tak boleh blah , masa part dia buat ala ala menggoda gitu .errr ~

masuk slot dia cerita pasal dia memang sedih giler . 
memang susah lau orang tu mudah touching macam aku :)
part ni ramai yang menangis . insaf la tu konon . hihi .
dalam hidup aku ni first time aku tengok motivator sampaikan tengkak berdarah sebab suara pecah .
dia muntah depan kita orang tau . huhhh , saya tabikkk lah encik motivator .





ni masa motivasi Dr . fakrul razi .  sape dapat cari aku , aku belanja coklat sposen . cikgu aku cakap coklat dapat tambah tenaga tau . so , bila belajar kita takkan mengantuk . HAHA !



okay , aku dah malas nak taip . 

baibai , love you .
3 months :)

17 Februari 2012

sedih tapi happy

assalamualaikum guys :)
lamer bebenor eden tak menaip * ohok , menaip tahap siput sedut >.<
rindu wey dekat laptop nieh . 
macam tak normal pulak ada perasaan rindu dekat benda kan ? lalalala ~

eh eh , kelas aku ade budak baru . datang dari KL pulak tu 
yang paling aku tak sangka . rumah dia dekat giler kot dengan rumah aku .
satu lagi , muka diaa . ya ALLAH sejibik , opss sebijik dengan muka kawan aku .
seriously aku ingat kawan aku masa mula mula dia jejak kaki masuk kelas aku .
memang sah la bukan kawan aku . cakap pom dah lain bahasa . 
wehaaa , lau aku cakap dengan dia . bahasa aku bunyik macam lawak . Hikhok
okay okay lupakannn . blushing *

ouh aku baru ingat yang ustazah kita orang dah kena tukar sekolah .
memang masa ustazah cakap , aku rasa separuh jiwa aku pergi .
hurmmm , dengar khabar ustaz yang ganti . 
aku taknak ustaz , aku nak ustazah .. mengade >.<
lepas tu kan , PK KO dan PK HEM pom tukar jugak . 
lelaki jugak yang ganti . aishhh ! 
malas nak merepek panjang-2 pasal nieh .
aku sedihhhh tahap nak menangis teresak esak ..
geng aku ada bagi hadiah yang tak seberapa dekat ustazah . 
hadiah kecik tapi berharga . Hikhok
kelas aku pulak an bagi hadiah frame gambar , gempak lah idea korang .
tapi gambar aku macam alien jew aku tengok . errr

HABIS PART MUKHADIMAH



sebenarnya aku happy happy sangattt hari ni .
kau punya pasal lah nak happy pom . winkwink
bukan ape aku dapat benda yang aku tak jangka .
masa aku balik sekolah hari tu , kejadian ni dalam kereta .

aku tengah bukak tutup pintu kereta sambil menghalakan muka dekat aircond .
 (masa tu aku tengah panas =.=)
masa ni on the way nak pergi post surat . ayah aku bagi satu kertas .
dekat kertas tu terselit IC aku . nervous giler masa ni .
then , aku baca . wahh nama aku , tapi apesal nama aku ?
alamak ni macam geran jew . aku ingat geran tanah tapi geran ego S jeww . haha , xD
tapi  nama aku tu beb ! aku tergelak sampai ke gusi . * part sampai gusi aku tipu sunat 
tapi warna pink . lantak la kan warna ape pom . rezeki jangan di tolak . 
tapi sayangggggg , aku TAKDE LESEN . Hikhok -,-'
sape sape yang ade lesen , meh la aku nak pinjam . banyak la kau ~

semalam jugak . lepas beliau balik dari KL
beliau cakap beliau beli something kecik tapi berharga dekat airport .
alamak ai , comell .  nak tahu ape ? seutas tali rantai . jap jap rantai seutas ke ? 
 lau aku bagi tahu kakak aku confirm dia jeles habess . phewww ~
tapi kakak aku ni baikk kott . sampaikan dia bank in duit dekat aku . 
dalam hari yang sama pulak tuu . sayang jugak dia dekat aku >.<
cakap pasal dia , aku rasa rindu menggunung pulak . tetibe *

kesimpulannya : tahun 2012 adalah tahun aku murah rezeki . alhamdullilah ..

amaran : ingat !! rezeki adalah ujian Allah :))


dah habis baca ? sila tepuk tangan . puk puk *
saya sayang FAMILY saya ketat ketat . muah kiri kanan . (eww gewdik )
Awak yang tengah baca ni pom saya sayang jugak tau . awak terasa ? lantak awak lah . peaceee


Baibai , love you .


5 Februari 2012

rezeki tahun baru

assalamualaikum guys . terasa kekok nak menaip *
haa , tahun lepas aku ada join satu Giveaway nieh .
yang banner cam gini tuhh ..





hewhew , dengan bangga nyer aku cakap aku menang ! yepppi .
alaa korang tepuk tangan la sikit . haha ..
entah apesal la aku nieh bertuah sangat .. aku dari dulu lagi tak penah bertuah .
lau cabutan bertuah tu confirm tak menang lah .. ayat mintak belas kasihan -.-'
mungkin rezeki tahun baru dengan umur yang baru dengan gewam yang baru .
 yang part gewam tu buat buat tak nampak okay . sebab aku TIPU . harhar .
maaf saya takde peminat macam korang ~





tak sangka pulak nombor 56 nombor bertuah . winkwink ...
masa ari jummat lepas aku dapat text dari owner blog tu . dia cakap dia dah post ...
dannn hari rabu hari tuh hadiah tu dah sampai dekat tangan aku . cewahhh !




haa , ni dia hadiah tu . disebabkan aku hanya pemenang TAMBAHAN . aku dapat brooches jew .
tak kesah la kan ? asal benda free . cer korang fikir .
ade ke orang nak bagi benda free free nieh ?
fikir fikirkanlah dan selamat beramal .

baibai ...

IntaNBerliaN's First Giveaway



eh eh jom lah join skali . hadiah super gempak .. aum aum . 
klik ajer banner tuu
jangan lupa letak link sponsor skali :)
like dan follow okays .

contest I love To Being Awesome




hello and HI . 
jom lah join skali contest ni . 
nak join klik ajer banner yangg terbentang kat atas ni >.<

23 Januari 2012

maaf , saya obses

hi awak di sana dan disini ( sambil melambai lambaikan tangan ) ohokk *
lama an aku tak update .. ni nasib baik cuti raya mandarin .
ada masa terluang jugak untuk aku -.-
tapi asal eh cuti lama sangat ? seminggu derr ..
cuti lama homework pom banyak la wei .
orang dah bagi cuti tu bersyukur laa . yelah yelah .. 
confirm kena ganti .. macam berhutang pulaks . wehaaaa !

okays , ape cerr sekarang guys ? takyah story lah .. aku taknak tau pom .
orang saje jerk . haha , xD !
euwwww .. gedik kau syada ..

semalam aku pergi kedai buku . errr >.<
biasa la an budak sekolah , takde buku tak sah jadik pelajar cemerlang  .
mesti korang pom busy nak pergi kedai buku kan ?
macam tau tau jew aku nieh . abaikannn .
so rutin awal taun aku macam biasalah ,
pergi beli buku latihan banyak2 . buat nya tidak .
macam form3 haritu . beli awal tahun macam tu ,
 akhir tahun pom macam tu jugak lah .. bersih berseri
last last aku bagi dekat cousin kesayangan aku ..  phewww ~ teruks

tapi insyaALLAH tahun ni jadik hitam buku latihan tuh .
akan ku buat akan ku buat ... haha :)
macam hangat hangat tahik ayam pulak . sorry to say ~
walaupun jijik bunyinya .. tapi itu pepatung pepatah okay .. winkwink
nasib aku tak berapa baik semalam . orang ramai giler . nak pilih pom pening ..
sampaikannn aku terbeli benda yang tak patut ..
sebab aku GERAMMMMM !!!





ni la padahnya lau orang tengah gila ! haha .. 3 novel skali beli ?
bila la aku boleh baca ...menyesal pulak tak beli novel bila cinta ...
ingat tak yang aku cakap habis stok dulu ?aku tak beli sebab dia nipis .
serba salah nak baca . xD ! eh eh aku tak baca lah  .. aku beli dan simpan ..
aku suka beli novel yang cap kaki novel .. yang cap prima kurang sikit sebab ayat dia tuh .
 mak aii jiwang sangat . aku tak seberapa nak paham .. jujur saja tak paham langung ..
cap kaki novel sesuai dengan budak  yang baru nak start baca novel  macam aku ... lalalala ~
tapi kan bacaaan novel di haramkan  buat masa ni ..lepas spm baru boleh baca ..
macam takde pekdah jew beli benda cam gini
maaf , saya obses >.<




ni jew benda pekdah yang aku sempat ambik .. yang lain dah habis stok . grrr ~
pilihan terhad bhai . ohooo



soalan cepumasss 
kedai buku manakah yang jadi mangsa aku seterusnya ? jawab cepattt ..


amaran keras : jangan tiru aksi di atas . jika anda tengah marah atau sewaktu dengannya . .
sila balik secepat mungkin dan duduk rumah diam diam ... Hikhik


21 Januari 2012

First Giveaway By Butik fiQ'Ra


hoho , jom lah join skali .
tembak banner yang comel untuk join :)

tag :  awak , awak dan awak

Cheritera Hati First Giveaway





okay korang nampak kan kat atas tu ? 
jom lah join skali . hadiah gempak gedebummmm .
 aummm . aummm (:


tag : awak dan awak

3 Januari 2012

sekolah ! sekolah !



hai awak disana dan disini . stop mengarut !
ari ni hari first sekolah . btw , semalam dah sekolah . aku pergi daftar untuk form5 and amik buku teks . banyak gilak . heee
yang aku geram , janji pukul 8.30 , tapi kawan kesayangan aku datang pukul 9 lebih . 
haiiyaa . sabar sabar


tapi an hari ni aku tak pergi sekolah . huhu , rasa besalah nyerr >.<
semalam aku pergi klinik . OMG . mata aku pedihh .
lepas tu , doktor cakap kena pergi jumpa pakar . sakit mata aku bukan sakit mata biasa .
actually aku tak nak pegi , aku nak g sekolah .
uwaa , kena paksa dengan mama . 

banyak jugak ujian dia buat kat mata aku . pening kepala aku .
test baca huruf ABC pom ade . dia nak uji rabun kot .
lepas tu pergi dekat ... alamak aku lupa nama benda tuu . buat buat tak tahu =.=
dia benda macam scanner gitu . 
alhamdullilah mata aku normal ..

doakan aku sembuh ye korang . insyaALLAH :))


nota kuku : apesal semua doktor ni baik dan peramah eh ? cair aku di buatnya . xD

1 Januari 2012

2012


selamat datang !





hewhew . dah masuk taun baru . 
banyak peristiwa pahit , manis , masam , masin tahun 2011 .
waaaa , aku rindu 2011 . aku rindu 4 ALFA .
dah la wei , masa takleh undur balik .
lagi baik kau layan jew lagu andai dapat ku undurkan masa . tetibe *
yang aku takleh lupa masa 10 disember .
first time dalam hidup aku tengok gerhana bulan .
kira hari bersejarah lah nieh .
wehaa ! wehaaa ! ..
dua puluh dua hari dah berlalu . errr , mengejaa nampak >.<

so ape azam baru korang tahun nieh ?
jap jap , azam taun lepas korang dah tercapai ? HAHA .
biasa la tu , cakap tak serupa bikin :D
dengan hati yang terbuka .. aku berazam .. jeng3
banyak sangat nieh , tak payah lah korang tahu . lalalala ~
yang paling sure , aku dah spm candidate . macam tak sesuai jew =.='
jom fight habis habisan ...

goodbye 2011 , facebook , blog , twitter , skype , yaho0 messenger  . 
belagak banyak akaun .. errr -.-
eh eh , esok birthday kakak aku .. kuat jugak ingatan aku . yeppi !
nak bagi hadiah ape eh ? senang2 tak payah bagi terus . xD


tahun 2011 dalam kenangan . bukak buku baru dengan umur baru . 
baju sekolah pom baru . hikhik

BaiBai