»

30 September 2011

projek POP

aha ! arini berpeluang lagi aku update blog walaupon tengah busybusy dengan projek POP
sebenarnya ini hanyalah projek folio PRINSIP PERAKAUNAN . yeah !
nak buat benda nieh memang tidak dinafikan lagi amat terlalu dan paling susah . opss , tatabahasa fail -,-
aku dah cuba buat tapi ntah kenapa asyik fail jew imbangan duga
 frust betol aku :)


so , pada hari jumaat yang lalu aku rasa rimas lemah dan serabut duk pikir benda nieh then terwujudlah planning nak buat study group dekat rumah cik aida .
study la sangat . HAHA . alhamdullilah semua benda yang aku buat termasuklah imbangan duga , penyata pendapatan (benda paling aku pening sebab salah calculation jew) dan kunci kura-kura semua seimbang Alhamdullilah , mission complete .
ni semua study group punya pasal . kalau tak, aku takkan siap buat benda nieh maybe akan di beri kerepek percuma oleh teacher kesayangan . weeee


cik dilla berhajat pulak nak pegi rumah cik ainul . dekat jew rumah cik aida dengan rumah cik ainul nieh .
jalan kaki pom sampai . bukan ape cik dilla nak kenal sangat rumah cik ainul nieh . aku takpe dah kenal sejak dalam perut lagi sebab dia tu waris aku . xD !




         gambar ni , aku snap dalam hutan jalan nak pegi rumah cik ainul dan dekat dengan kubur 




jalan punya jalan lebih kurang setengah jam * melenggang ke ape ? jauh la weh . hukhuk
sampai jugak rumah mak sedara aku nieh a.k.a rumah cik ainul . aduhai dahaga bet0l !




                                                                          lokasi : di rumah cik ainul .




lepas  terjah menerjah rumah cik ainul , tiba masanya pulak dorang pergi rumah aku.
kebetulan rumah aku ada buat open house sikit . kepada yang tidak dijemput sorry molly lah aku tak sempat nak jemput sebab aku tau korang takkan datang pom .


sedang elok dengan perut yang lapar . lepas study kita digalakkan makan , baru fresh . tak ngantuk gitu .
pic dorang dekat rumah aku takde dan masih menyemak dalam HC aku tuh . malas meyh nak upload




nota kaki : ILY . my love just for you <3 . hee (:

17 September 2011

sedetik nafas berlalu

wowowot ! akhirnya tercapai jugak impian aku nak keluar bersama orang tersayang . HAHA . kawan aku jew . tapi aku sayang ketat-ketat dorang nieh * membodek sekejab . so kita orang plan nak buat hari ni , hari jumaat yang indah . sebenarnya motif aku nak pergi beraya rumah cik dilla . tapi kawan-kawan aku pulak tambah plan nak pergi jalan-jalan sambil menenangkan jiwa yang lara ni dekat .... * rahsia sikit . kebetulan pulak dekat dengan rumah cik dilla . hee :)

sebenarnya hampir tercancel plan kita orang tu sebab ayah aku ada kerja mendadak dekat kl . nasib baik kejap jew .. alhamdullilah .. so , aku minta papa tersayang tolong hantarkan dekat rumah cik dilla , nasib baik aku tak sesat . tak ingat pulak jalan rumah cik dilla nieh . HAHA .

dalam 10 minit gitu aku dekat rumah cik dilla ni , kita orang pom bergerak ke lokasi . jalan kaki jew sambil bersenam . muahaha . tiba2 sampai jew tempat yang dituju kaki aku berdarah kot * sikit jew , sebab pakai kasut . pedih woooo , tak boleh nak jalan . sebelum tu aku pergi timbang berat badan dulu . HAHA . berat aku turun , aku nak ucapkan tahniah kepada cik aida kerana berat badan beliau sudah naik . tahniah ! . aku ni bila pulak . ngee ~

lepas tu aku dah tahan lagi dengan rasa pedih ni , so aku ajak cik dila , ainul pergi beli slipar dekat kedai oasis . haha . boleh tahan la slipa yang di pilih oleh cik aida . cun gitu . murah jew bab kata cik dila . * aku tak pandai nak pilih sebab rambang mata :D

then singgah pulak SMO , teman cik aida beli barang . tertengok pulak novel , terus jadi gila . aku bukan baca sangat pom , pandai beli jew . HAHA

aku baru teringat yang aku tak makan lagi , patut la jalan pom tak betul macam orang gila . yeah ! jom pergi order makanan . bau dia pom menusuk kalbu hidung aku sudaa . 




                                      ni semua aku yang blanja , tapi duit sendiri yang baayar . ahaks !



                             pic yang keempat tu la orang yang tengah kebulur . haha * muka lapar

aku makan cepat sebab tak selesa dengan makcik kat sebelah asyik duk tengok kita orang jew , makcik tak puas hati ape ni ? . lepas siap makan , ada banyak tempat lagi nak terjah ni . cik aida nak cari apple , cik dilla nak cari mee sedap , cik ainul nak cari pencuci muka . aku just ikut , taknak cari ape-ape . blurr dengan kaki yang pedih . auww !

sebelum tu aku pergi  kerat tali jam dekat kedai jam .




                                                               rolex vs espirit ( jam mahal cik aida )


aku bekenan lah telefon cik ainul punya nih , cute jew . geram nak lempar kat dinding . xD !

                                                                                TOUCHberry :)


barang yang nak di cari semua dah dapat . pening woo ronda2 carik barang dorang nieh .


 
                                                                  terhenti sekejab langkah ku . penim


boring sudah jalan-jalan so aku decided nak balik , sebab aku ada acara lain pulak . sebelum balik singgah pulak rumah cik dilla untuk menikmati hidangan air sirap yang ummmm sejuknya . HAHA  :)



                                                       masa ni tengah berbincang masalah negara .
      
best jugak duk bawah pokok sambil merenung masa depan , harap semua akan bahagia yer nanti , aku tak bahagia pom takpe . sebab aku suka tengok orang bahagia . weee



     bersama slipar yang masih berbau kedai sambil menunggu kedatangan ayah tersayang . chewahh !

nampaknya ayah ku pom dah sampai , so aku kena blah dari rumah cik dilla sebab ada acara keluarga dekat rumah mak sedara . kat sana aku sumbat pulak mee kari . kenyangkenyang . rezeki jangan ditolak . lepas tu pergi pulak KBM . entah pape ramai giler . parking penuh . huh ! .  ape lagi petanda untuk balik ke rumah . home sweet home <3


nota kaki : terima kepada anda semua kerana sudi menemani saya seharian suntuk . thank u friends

11 September 2011

raya ke ?

ahaks ! hai korang , arini term00d pulak aku nak update blog . sebenarnya aku jeles tengok orang lain semua tengah sibuk update blog . heee .
amacam raya korang taun ni ? best ke . aku punya raya tak best langsung . actually setiap tahun pom tak best raya . HAHA . entah la aku , orang tengah sibuk beraya , aku sibuk duk on9 fb  . opsss ! bukan on9 fb lha aku buat homework . banyak gilak homework cikgu bagi . macam tak bagi aku beraya jew . uishhh . sabor je la

tapi yang aku paling suka pasal raya ialah jeng3 . ISI DUIT KE DALAM SAMPUL . yeahh ! tu memang aku suka . kerja macam ni serah jew dekat aku . inilah hasilnya dan paling aku suka duit raya . ofcosss( punah bahasa )


                                  ni baru separuh yang aku sempat isi . yang lain tak cukup sampul -,-'


malam raya macam biasa laa aku bantu mama tersayang buat rendang kat dapur . aku ? aku tolong tengok jew . ngeh3 . aku mana tau nak buat rendang . tambah-tambah bunyi mercun yang mengacam jiwa kalbu aku tuu .  nak jugak aku pergi ketuk kepala budak tuu . nasib baik imam kuat . xD !

first raya aku tak pegi mana pom , just stay dekat rumah sebab rumah aku buat open house . orang datang pom aku malas layan . bukan taknak layan , aku tak kenal sapa yang datang . teruk kan ? budak-budak lagi la aku tak layan . bagi duit raya jew dorang terus blah . budak-budak kan . macam aku dulu . awak pom sama laa ! .

second raya turn aku pulak pergi menziarahi rumah orang . pergi sana pastu pergi sini . makan2 . boleh gemuk camni . letihletih . letih ape ? letih makan je la .
third raya ada pulak kenduri . malas betol aku . lau tak ikut kan bahaya duduk rumah sorang-sorang . jujur la saya penakut :D . lepas pergi kenduri sana . pergi pulak kenduri sini . situ pom pergi jugak . rezeki oh rezeki . tak rugi aku pergi .

raya keempat masih dalam mood kenduri . ramai pulak yang kawin musim raya-raya ni . musim dia agak kot . ngeh3 .
raya kelima time aku beraya pulak dengan homework . dah berhabuk homework aku dekat meja study tu . haha . tak sanggup sebenarnya nak buat . tapi dah amanah kan . amanah konon ! cikgu bagi bukan buat pom  bukan tak nak buat tapi malas . entah la aku . benci aku kat malas nii . nyah kau dari sini . wawawawa

arini aku beraya dekat rumah kawan aku iaitu raya yang ke dua belas . skema skit * aku eja :) . lama jugak aku tak jumpa kawan aku yang sorang tuh . lain pulak aku tengok muka dia , berubah . baru lapan bulan tak jumpa . dunia-dunia . tapi yang bestnya aku tetap jugak dapat duit raya . yeah ! rezeki jangan di tolak . thank you aunty . besar-besar pom ada jugak angpau . raya oh raya

yang aku tak puasa hati rayanya seminggu tapi puasa 29 hari . ngee ~
pape pom kita masih dalam mood raya . selamat hari raya :D maaf zahir sahaja .

                                        jom pasang pelita .

nota kaki : maaf ! takde picture untuk entri raya kali ni , semua pic masih menyemak dalam HC aku tuh ;)