»

28 November 2011

memori mengancam kalbu

rajin pulak kan aku update blog , cuti punya pasal
kerja sekolah masih bertimbun tingii macam KLCC sudah ..
tu la sape suh bagi banyak-2 sangat .. xD 

tadi aku selongkar laptop aku ni , banyak sangat file2
serabut tengok , patut la virus segala bagai ade ..
tak mustahil la pc dengan hp aku rosak sebab nii . hee
rosak dalam masa yang sama pulak tuu..
then , aku jumpa gambar-2 lama .
lama ape pulak , baru tahun ni jew ..
gambar masa last sekolah hari tuu ..
nak tengok ke ha ? scroll  lagi bawahh..




tadaaaa..



                ni kawan aku .. masih single , ade berkenan ? haha



wait-2 , ade banyak lagi ..gambar kat bawah ni sudah ditapis .
jangan risau kepada model-2 yang terlibat -,-




                   comel-2 kan kawan aku ?




 di sebabkan aku ni pendek kenalah ambik gambar duduk atas kerusi . waaa , terlebih puji dirii
suka hati aku lah nak puji diri ke ape .. haha


                     alamak , muka akuu ....



                      suka bergambar lha dorang nieh , kan aida ? haha




          aku ambik kesempatan bergambar dengan warisss ... orang ganu ni beb !  
 # mende kau nihh


yahoo ! tahun depan aku masih sekelas lagi dengan dorang .
dah jodoh kami kan .. weee


macam yuna cakap masa iklan canon tu " setiap gambar ada lagu "
memang sah aku suka tengok tv . errr
tapi bagi aku , setiap gambar ada kenangan .. itu aje aku nak cakap :D



nota kaki dan tangan :
time to say GOODBYE to 4ALFA  2011 .. say HELLO to 5ALFA  next year .. baibai <3

25 November 2011

nasib baik

semalam kan aku pergi pasaraya tuttt , malas aku nak mention nama pasaraya tuh . HAHA !
aku pergi sebab terpaksa . dakwat pen habis punya pasal .
baru semangat nak buat , tetiba habis pulak dakwat pen ( buat tak ikhlas la tuu )
lepas tuu , aku jumpa . yahoo , jumpa kawan lama beb !
tapi bukan kawan lama la . mak dia jew ade . haishh
nasib baik jugak dia takde . haha

tegur-2 , lama pulak duk sembang dekat situ .
yela kan , last jumpa pom masa raya lepas .
mak dia cakap aku makin kurus , tipu lah aunty ! berat badan saya semakin naik okay ..
lepas tu tanya pulak result exam aku . 
aku tak bagi tau okay . maluuuu -,-
aku memang tak boleh lawan anak dia tu , memang tak boleh lawan . dia laki aku perempuan .
argh ! datang dah memori zaman darjah 6 dulu .. rindu time-2 muda dulu . tua sangat ke aku ?
bila la ye reunion skpp ni nak buat ?
aku tengok batch skpp dekat FB tu dah kecoh pasal reunion , tapi hampehh . ape pom tak menjadi
lau jadi adakah aku nak pergi ? lau ada orang teman confirm aku pergi . haha .
okay , tak nak cite panjang2 . boring pulak aku :)

p/s : selepas aku pindah skolah skpp , sekali pom aku tak penah jejak kaki dekat situ . heee


dan satu lagi  khas buat kawan2 aku 






23 November 2011

biar betul


                 google image , comel kan ?

tadi kan aku dapat mesej , tapi nombor tu aku tak kenal . 
aku ingat kan kawan aku yang bercuti tengah bercuti dekat terengganu tu .
ingat nak biarkan jew , jahat kan aku ? heee .
 bukan ape semalam baru dia text aku . homework lah punya pasal

tapi rupa rupanya mesej tu memberi kejutan buat aku .
tak sangka betul aku , baru jew dia post kat wall FB aku semalam punya malam . 
tetiba jew sekarang dah terlantar kat hospital . sedih hati aku :'|
patut la aku tak lena nak tidur semalam ( ade jugak sebab lain )
moga along cepat sembuh okay , nanti kalau saya rajin saya pergi melawat , xD !

p/s : kesian kat cousin kesayangan aku tuh . malang tak berbau . huhu


19 November 2011

budak penyibuk

aduh ! sape la yang suka menyibuk tu ha ?
haha , muka tebal betul aku nieh . tapi aku diundang okay :)
best jugak pergi menyibuk reunion orang lain .
aku tengok bukan ramai pom yang join reunion tuh .
nasib baikk , tidak malu aku beb ! hee

seperti yang dirancang aku pergi ambik budak aida nieh dekat rumah dia dalam pukul 11.00 tepat
tapi tutt2 aku dapat msg dari aida , dia suh aku ambik lambat sikit . haishh -.-
nasib baik aku ni baik . HAHA !
lepas tu pergi rumah dilla pulak , lepas rumah gira pulak , lepas tu baru pergi rumah kb mall.
lambat betul nak sampai , nasib baik jalan tak jem . ngeh3

lepas tu aku ikut je dorang jalan , yela kan aku ni kan penyibuk jew :D
tumpang duduk mcD kejap . sambil tunggu kawan dorang . aku jugak tak tunggu sape-2
haish rugi aku tak bawak benda tuh , lau tak boleh curi wifi . ahaks
ramai jugak aku terrrserempak dengan bebudak yang aku kenal .
budak-2 kelas aku pom ramai pegi .
aku tak tegur sebab dorang tak tegur aku , nak cakap aku sombong ? cakap jelaa -,-

kuat betul aku ronda dekat kbm tu , dari underground sampai tingkat last aku ronda.
hajat nak beli baju tapi , apesal eh baju besar sangat . dah la kena sound dengan makcik jual baju
nak jual baju sangat , aku tanya dia sound pulak . haha , confirm kedai tak laku .
huhu , hilang mood aku nak beli baju . tapi nasib baik dapat beli satu pashmina . yeahh
aku ade hajat lagi tau tak . aku nak beli selipar , tapi aku tengok macam stok raya taun lepas jew . haha
jimat duit aku , alhamdullilah ..
novel aku tak beli pom , tengok saje jew dekat kedai SMO dan POPULAR
aku tak beli sebab novel yang aku baru beli tak habis baca lagi . save bajet :D

aku jalan punya jalan , terserempak dengan bebudak skpp . aku tak tegur pom
sebab aku bukan kenal sangat , dia tak sekelas dengan aku . ape lagi buat macam tak kenal . hee
ramai yang pergi dating , bahagia la tuuu ..
banyak kali jugak aku terserempak dengan tutttt . haishh -,-
lepas makan-2 , nampak gayanya dah boleh daa nak blahh .
jam pom dah nak dekat kul 3.30 . duduk rumah dilla jap , pukul 5 baru aku balik .
lepas tu ayah aku ajak pergi SMO dengan ceria , cari barang dia la tu . tapi takpe dapat upahh . haha
pukul 6 baru sampai rumah , penat weyhh . panjang betul story pasal kbm nie ..

yang paling aku tak boleh lupa , naik lif yang seram . aku ingat dah terperangkap .
slow motion punya lif , luruh jantung aku . haha !
kat rumah dilla ada pulak kejadian aneh berlaku kat budak aida, kan aida ?
i keep your secret (jangan marah aku ) , tu la sape suruh cuai sangat . kah3
gambar tak sempat nak ambik , aku malas nak bergambar . tambah-2 sibuk duk sms dengan tuttt .
 baibai ...

p s : aku bangga jadi penyibuk dan mula rindukan tuttt . punah bahasa asyikk guna tutt jew .   
         thank you awak :))

18 November 2011

Good BYE awak !

aduhai sungguh tersentuh sanubari aku bila sekolah sudah tamat pada tanggal 17november
sedihsedihsedih
dah la balik awal , tak sempat nak lepak puas-2 .
orang lain duk tunggu-2 hari cuti , aku tak suka cuti panjang-2
boring tau tak , dah la keseorangan . uwaaa
orang lain takpe dapat balik kampung jumpa nenek , kan ainul ? aku jugak takde nenek .

apesal la masa cepat sangat berlalu hah ? aku tak puas lagi jadi budak form4
taun ni paling best sebab bebudak sikit jew dalam kelas , tapi bising .
 taun depan confirm SPM cari aku . stress !
sedih wei dah la homework banyak
lau aku  reti  buat takpe jugak
nak copy-2 yang orang punya dah tak sempat . plan nak buat study group pom dah hancur . haishh
ni kes cikgu aku sayang sangat kat anak murid dia sampai bagi homework banyak2
thank YOU ye cikgu . jasamu dikenang :)

pape pom , esok aku nak pegi menyibuk dekat reunion bebudak sk kg sireh .
memang takde tempat lain kalau buat reunion , KBM  la jawapnya
mesti esok ramai duk menyemak kat sana , confirm parking full .
aku memang suka menyibuk , busy body la kau ni #
busy body tu kan caring namanya . korang ape tau . HAHA !
aku jugak takde reunion untuk bebudak skpp .
pandai rancang , tapi tak confirm bila nak buat . geram betul aku
aku rindu giler dekat bebudak tuu , terutama kawan baik aku .
hey awak , tak ingat aku dah ke ha ?
aku sedih sorang-2 skolah dekat sini , tersesat weh .
tapi nasib baik ade mukabuku , dapat jugak aku tau perkembangan terkini .
bagus jugak berFACEBOOK ni kan ? tak sia-2 aku buat .
lagi aku sambung , lagi sedih aku rasa . rindu zaman muda-2 dulu.
lebih baik aku cauuuu dulu , baibai :)



   cuti membuatkan aku teringat dan rindukan seseorang ,ni baru sehari bercuti . haha !
                                                                            I MISS U -,-

8 November 2011

aduhai raya !

huh ! memang tiap kali bila tiba raya memang tak best
setiap kali raya memang boring .
aduhai nasib . haha !
raya haji a.k.a raya qurban . haish lebih senang raya lembu jew . xD !
tiap tahun memang tak meriah pom , sambut dengan ala kader jew .
raya qurban sama macam raya aidilfitri , aku raya dalam mood jiwa kacau .
mana tak nya malam raya ade ke patut aku baca novel duk jiwang ? haha .
alhamdullilah dah selesai baca novel sekebun bunga cinta . novel pinjam jew ni
best la jalan crita dia . macam uiiii sedih . dah cinta tu cakap la cinta kang xpasal-2 laki tu jadi milik orang
blablabla #  tu crita dalam novel tu okay . perghh jiwaku semakin kacau

tambah-2 dah takde orang aku nak borak-2 skang ni . i'm alone again .
 haish bosan betul duk rumah sorang-2 . wowottt
pape pom i love you always (tak berkaitan) . it never changes . okay guys
 aku nak berjiwang dengan novel AKHIRNYA AKU KAHWIN pulak .
ni novel pilihan rambang aku . aku cari novel BILA CINTA tapi takde pulak stok dia . geram -,-



tengok cover novel tuu best jew . aku beli sebab tertarik dengan cover dia , cover FB tu beb !

baibai

p/s : entri entah pape . sory saya takde mood :D

2 November 2011

raya raya

ahaks ! lama dah tak update benda nieh . makin comot blog aku , ade aku kesahh ? xD !
alhamdullilah :) exam sudah habis . tapi tinggal lagi dua paper sivik dan pjk .
sivik confirm senang dapat A . tak baca buku pom boleh jawab ape . belagaklebih #

wei korang , last week aku sekali lagi dapat pergi tempat nieh . HAHA
teruja beb ! dapat naik benda ni sekali lagi . fuyoo memang best !
alah aku bukan pergi jauh pom , stakat KL jew . save bajet
dalam tahun ni tak silap dah 6 kali aku sampai sana . jalan pom aku dapat hafal skit . wee

aku pergi hari tu dalam hari raya keling  . cuti skolah kan tapi aku masih dalam mood exam
bercuti dalam sengsara . haha

so  termasuk arini dah dua kali aku naik flight . alah AIR ASIA je pom . save bajet . takde duit wehhh


                                         
                                                                  curi-2 snap . aku naik flight AK5281

kebetulan hari tuu hujan lebat . haha , sejuk meyh ..
bila dah terbang tak hujan pulak . naik heran aku :D
dah sampai sana pergi checked in hotel yang berdekatan . aku duduk dekat hotel yang dekat sangat-2 lha dengan sogo tuu . jalan skit je dah sampai sana . memang lifestyle kat sini suka berjalan kaki .



                                                     kacau daun betol signboard 7eleven tuh . haha

aku sempat terjah restoran Horakki seafood . perghhh ! memang sedap la makanan kat situ
patut la ramai orang pergi sana , artis pom ade . ngeh-2
banyak lagi tempat yang aku pergi . tapi mesti ramai yang dah tau . so aku nak tutup cerita dah .

memang malam tu tak sempat nak tidur , sebab kul 3pagi dah kena checked out hotel . nak pergi klia tu adalaa lebih kurang sejam setengah . lama-2 . jauh perjalanan , luas pemandangan :))


                                    kat KFC ni , isi perut kejap . ahaaa . makan je reti sambil curi line wifi . KLIA

nak naik flight punya lha jauh . ade orang tua sampai berhenti jalan sebab letih . xD
yang lari pom ade . tak bertanding pom weh .wowoottt



                         dari tiingkat Air Asia . curi-2 ambik sebelum isyarat penutupan elektronik diapasang .

nota kaki : saya rasa nak naik lagi !! i'm serious