»

9 Mac 2012

merentas desa . awww

assalamualaikum and hi readers .
semalam sekolah saya ada acara merentas desa . memang setiap sekolah buat benda ni an ?
okay , untuk taun ni taun paling best kot . haha , rumah merah naib johan la wei
kesian dekat rumah hijau , nombor last errkk . nahh , ambik boooo ni :

eleh , aku bukan join pom merentas desa . so , aku tak sumbang pape mata pom dekat rumah merah .
btw aku sumbang tenaga , masa dan khidmat bakti . chewahhh !
nak lari camne an , kawan aku tak bagi aku ambik nombor untuk lekatkan dekat baju masa larian .
aku mintak okay . tapi dia cakap
" muu xsoh ambik lah , wi kokre lain " (awak tak payah ambik ler , bagi dekat orang lain )
kacau daun betul , tapi jujur jew memang ayat tu aku tunggu2 . kahkah .
sebenarnya aku ni bendahari , tapi semua tugas aku kawan aku yang buat .
wahhhh , untung lah ade orang bantu . peaceee


kebetulan masa nak balik , aku terempak dengan cikgu . dia suh aku tolong dia jaga checkpoint esok .
dengan penuh yakin kawan aku cakap " jangan cari orang lain " . HAHA 
semangat nak tolong cikgu la katakan .
 yang best tak payah susah susah nak lari kann .
kalau lari confirm turun berat badan . 
aiyaya , aku taknak turun . susah tau nak gemuk .



nasib baik cikgu tak cari orang lain . dapat jugak aku sumbangkan bakti . errr >.<
so , acara dimulakan dengan senam robik . 
semalam jugak cikgu yang buat senam robik suruh aku dan aida , 
dan ada beberapa budak lagi tolong dia pilih lagu .
tapi sayang , aku tak dapat tengok senam robik sampai habess .
yelakan , awal awal lagi pergi ponteng . hee


dekat sini lah aku dengan ainul pergi ponteng . besttt , nyaman ajew duduk bawah pokok .


lama jugak tunggu budak budak ni lari . kawan aku dah tak sabar nak bagi kad check point dekat dorang .
banyak jugak topik yang sempat di umpatkan . dah tu sape suh lama sangat . haha ~
duk jauh lagi aku nampak bayang bayang budak tengah berlari . 
bak kata kawan aku ,mata aku mata cerah sebab tak pakai kaca mata macam dia :)

mula mula dorang datang , mak aiii . ganas la wei . berebut nak kad , sampai cikgu cakap " syada takut la tu " errr , kantoi . lepas tu ada la kejadian dekat ainul . 
aku bagi kad dekat budak tu , tapi dia taknak ambik sebab dia nak ambik dekat ainul .
 i mean , secret admirer dia . yelakan , kalau  dah suka sanggup buat ape saje . 
nasib baik aku takde secret admirer . hee :D

selesai dekat lokasi check point , aku kembali ke sekolah . macam kelakar je ayat >,<
aku pergi menyibuk dekat kawasan rumah biru . tolong agih agihkan nasi .
nape lah dengan aku rajin sangat .
 rumah sendiri taknak urus , haha .




naib pengurusi tengah sibuk , tapi aku pergi menyibuk . 


kebetulan aku takde mood hari tu , sebab selesema dan sakit tekak . sejak masuk tahun baru aku kurang sihat sikit . ujiannnn . sabar je lah . maybe ade hikmah ann .






muka minta penampar . buat buat rabun okay , haha >.<


okay aku malas nak cite panjang panjang ,
 sebab kaki , tangan dan lutut aku tengah sakit .
 calar balar wei
petang tadi aku jatuh motor . awww , pedihhh .
motor aku habis calar balar . haha , watlek jew .
ayah aku cakap , adab la tu belajar motor jatuhh . ayah dulu pom penah jatuh jugak .
nasib baik motor aku , kalau tak tak pasal pasal kena marah  . 
biasalah , aku ni tangan perosak sikit . haha
maklum lah , malang tak berbau . 
harap harap aku cepat sembuh . aminnn


baibai korang ... trauma trauma =,='

Tiada ulasan: