»

11 September 2011

raya ke ?

ahaks ! hai korang , arini term00d pulak aku nak update blog . sebenarnya aku jeles tengok orang lain semua tengah sibuk update blog . heee .
amacam raya korang taun ni ? best ke . aku punya raya tak best langsung . actually setiap tahun pom tak best raya . HAHA . entah la aku , orang tengah sibuk beraya , aku sibuk duk on9 fb  . opsss ! bukan on9 fb lha aku buat homework . banyak gilak homework cikgu bagi . macam tak bagi aku beraya jew . uishhh . sabor je la

tapi yang aku paling suka pasal raya ialah jeng3 . ISI DUIT KE DALAM SAMPUL . yeahh ! tu memang aku suka . kerja macam ni serah jew dekat aku . inilah hasilnya dan paling aku suka duit raya . ofcosss( punah bahasa )


                                  ni baru separuh yang aku sempat isi . yang lain tak cukup sampul -,-'


malam raya macam biasa laa aku bantu mama tersayang buat rendang kat dapur . aku ? aku tolong tengok jew . ngeh3 . aku mana tau nak buat rendang . tambah-tambah bunyi mercun yang mengacam jiwa kalbu aku tuu .  nak jugak aku pergi ketuk kepala budak tuu . nasib baik imam kuat . xD !

first raya aku tak pegi mana pom , just stay dekat rumah sebab rumah aku buat open house . orang datang pom aku malas layan . bukan taknak layan , aku tak kenal sapa yang datang . teruk kan ? budak-budak lagi la aku tak layan . bagi duit raya jew dorang terus blah . budak-budak kan . macam aku dulu . awak pom sama laa ! .

second raya turn aku pulak pergi menziarahi rumah orang . pergi sana pastu pergi sini . makan2 . boleh gemuk camni . letihletih . letih ape ? letih makan je la .
third raya ada pulak kenduri . malas betol aku . lau tak ikut kan bahaya duduk rumah sorang-sorang . jujur la saya penakut :D . lepas pergi kenduri sana . pergi pulak kenduri sini . situ pom pergi jugak . rezeki oh rezeki . tak rugi aku pergi .

raya keempat masih dalam mood kenduri . ramai pulak yang kawin musim raya-raya ni . musim dia agak kot . ngeh3 .
raya kelima time aku beraya pulak dengan homework . dah berhabuk homework aku dekat meja study tu . haha . tak sanggup sebenarnya nak buat . tapi dah amanah kan . amanah konon ! cikgu bagi bukan buat pom  bukan tak nak buat tapi malas . entah la aku . benci aku kat malas nii . nyah kau dari sini . wawawawa

arini aku beraya dekat rumah kawan aku iaitu raya yang ke dua belas . skema skit * aku eja :) . lama jugak aku tak jumpa kawan aku yang sorang tuh . lain pulak aku tengok muka dia , berubah . baru lapan bulan tak jumpa . dunia-dunia . tapi yang bestnya aku tetap jugak dapat duit raya . yeah ! rezeki jangan di tolak . thank you aunty . besar-besar pom ada jugak angpau . raya oh raya

yang aku tak puasa hati rayanya seminggu tapi puasa 29 hari . ngee ~
pape pom kita masih dalam mood raya . selamat hari raya :D maaf zahir sahaja .

                                        jom pasang pelita .

nota kaki : maaf ! takde picture untuk entri raya kali ni , semua pic masih menyemak dalam HC aku tuh ;)



Tiada ulasan: