»

20 April 2013

Perbezaan di antara MATRIK , ASASI , FORM6 dan DIPLOMA


Assalamualaikum and Hi
Entri ni khas untuk budak lepasan SPM .
Termasuklah saya sendiri . Kihkih .

Yang lepasan STPM pom boleh jugak .
Eh , yg adik adik yg nak SPM baca la jugak eh .
Berguna ni berguna =.='

Bukan ape sharing is caring .
Haha . poyoo ~



Klik untuk tumbesaran *


So , ape yang lebih baik ?
nampak macam byk positif dekat diploma jew .

Semua baik kot .
Yang penting Kita usaha dan minat dalam sesuatu bidang yg di ceburi .
InsyaAllah berjaya .

Yang susah pom akan jadi senang .
Iye dokkk ?


4 ulasan:

miss fifi berkata...

bergantung ikut individu lah kan..since sesetengah orang can't afford money..while sesetengah tak leh afford masa...

KamKim berkata...

tapi nape yg diploma tu, isi nombor tujuh 'titik' jerrr?? Hehe.. Just asking..

anajingga berkata...

mana-manapun sesuai dgn result dan usaha student itu sendiri...nice entri byk yg boleh kongsi info ni..

hana hadi berkata...

bergunan kepada pelajar2 lepasan SPM:)

form6 susah.huhu diploma ok. kalau nak keja kerajaan better ambik degree dan bidang yang ikut peluang pekerjaan.ada sesetangah tempat keja suruh pekerja dia sambung degree. masa tu nak belajar balik mmg argh......
matrik ok. sebab xpernah dengar lepasan matrik xdpt keja.asasi pun ok :)
pengalaman kawan2. hehe

p/s: mmg betul apa2 pun minat dan usaha mesti ada